divendres, 8 de febrer del 2008

Brou casolà?

A principis de febrer del 2008 vaig obrir aquest blog.

Inicialment havia pensat que el 'Brou casolà', (en castellà: 'Caldo casero'), seria un blog per parlar, bàsicament, del que es coneix com a Web 2.0.

Un any i mig després en modificava la presentació, us comentava:
"Després d'un any i mig de blog, he decidit modificar la presentació del 'Brou casolà'.

El motiu és senzill: un blog és quelcom viu, va evolucionant amb el temps... i el que tenies pensat a l'inici no té perquè ser el que acaba sortint."
Doncs bé, l'evolució del blog - i la meva evolució personal - segueix sense parar, això ha provocat que en aquest blog es parli de varis temes, intentaré fer-ne un resum:
  • Temes relacionats amb l'ús de les noves tecnologies (les TIC) en les administracions públiques, especialment en l'Ajuntament de Barcelona (on hi treballo) o simplement aspectes relacionats amb la ciutat de Barcelona, (ciutat que reconeixo que fa temps que n'estic enamorat ;-)
  • Tal com us he comentat, aspectes relacionats amb el Web 2.0: especialment l'ús de les noves tecnologies en el sector públic de cara a que aquest pugui oferir un millor servei a la ciutadania, de fet, m'interessa molt el que es coneix com Societat en Xarxa i tot el que aquest concepte implica.
  • En concret, un dels temes que més m'està interessant darrerament és l'obertura de dades públiques en els governs (el que es coneix com a OpenData) i, per ampliació, del procés d'obertura dels governs (OpenGov) per millorar conceptes tan importants com la transparència, el poder rendir comptes, la participació ciutadana, la co-creació de serveis públics, etc.
  • Des de fa gairebé 10 anys em dedico al món del Web Analytics (entre d'altres tasques) i des de fa més de 5 anys sóc el responsable d'indicadors web de l'Ajuntament de Barcelona. Com és lògic els temes relacionats amb els indicadors web, i també d'altres indicadors, són presents en aquest blog.
  • Resums de ponències a què he assistit. No hi són totes les que he assistit, però les que hi són sí que he assistit.
  • També, i arran de la darrera manifestació en contra de la retallada de l'Estatut de Catalunya, he redactats alguns posts relacionats amb el meu país: Catalunya.
  • I, donat que aquest és el meu blog, també puc parlar de qualsevol altre tema personal, des del mal servei de la Renfe, al naixement de la meva segona filla, passant pel 25è aniversari de Catalunya Ràdio o si s'ha de dir 'el web' o 'la web', entre d'altres temes.
Per cert, li vaig posar el nom de 'Brou casolà' per la similitud que hi ha entre un bon brou i el que propugna el Web 2.0 (i de fet, es podria generalitzar a la Societat en Xarxa): amb la participació de tots obtenim un bon resultat... que és, de fet, el que és un brou: amb la participació de diferents productes obtenim un resultat boníssim.

Espero que us sigui útil aquest blog!

MarcG
(també conegut com mgarrigap)

PD: Us agrairé que em deixeu comentaris per saber què en penses dels meus posts, gràcies!


Tinc el costum d'acabar tots els posts indicant quina música estava escoltant quan vaig redactar-los, (no en tots els casos però sí en la majoria).


Quan vaig començar aquest blog estava escoltant el grup Jellyfish, un dels meus grups preferits (podeu saber més d'aquest grup mitjançant aquest article de la Viquipèdia que vaig redactar fa uns mesos). Concretament estava escoltant el primer disc de Jellyfish anomenat 'Bellybutton' del 1990.

(Enllaç a la seva fitxa en el meu inventari de música)

4 comentaris:

JoanBit ha dit...

Ja veus que un cop comences amb aixó dels blocs, es van multiplicant sols....

A la que et descuides en tens tres i els has d'anar omplint!

Per les estadístiques, aquí hi ha una manera molt senzilla (no donada per blogspot) per fer-ho.

estadístiques per al BLOC.

crea un compte a:
http://www.statcounter.com/
i defineix els teus dos blocs.
Demana-li l'HTML per integrar a cada un dels teus blocs (tracta'ls per separat)!
el tipus de comptador a crear va segons els gustos. Per començar jo m'he creat un "comptador ocult".

desprès vas al teu bloc, a la configuració de plantilla i li dius de crear un "bloc HTML" i hi insertes el codi (a cada bloc el seu).

has d'anar a la web per veure les estadístiques de pàgines i visites, però també hi ha la opció de fer-ho públic, enllaçat des del bloc.

;-)

Anònim ha dit...

Avui he començat jo un bloc d'e-administració i t'acabo de descobrir.

Salut!
Marc Roca

Núria Costa ha dit...

Hola Marc,
M'ha agradat el teu últim post sobre 2.0 i agricultura. Jo tb treballo a l'Ajuntament de Barcelona, a Mercats, i estem intentant intorduir els comerciants en aquest món. Qualsevol suggeriment per part teva serà benvingut.
Núria Costa

MarcG ha dit...

Gràcies Núria,

Quan vulguis xerrem d'aquest tema, ja que veig que som companys a l'Ajuntament :)

Salutacions.