diumenge, 3 de juny del 2012

L'empresa en xarxa: l'empresa del segle XXI. Seminari FIBAlumni amb María Jesús Salido.

Molts estem notant fortament aquesta crisi econòmica, desgraciadament ja no queda gaire gent que se n'hagi quedat al marge, és una de les pitjors crisis que es coneixen.

Però és realment una crisi econòmica?, dit d'una altra manera, és només una crisi econòmica?

Som molts els que diem que aquesta crisi no és només una qüestió econòmica (com per exemple va ser la del 1993).

Aquesta és una crisi amb unes arrels molt profundes.

Certament, és una crisi econòmica, però també és una crisi de valors, una crisi de gobernança, una crisi de lideratge, una crisi d'il·lusió...

En el fons quan es tenen tantes crisis al mateix temps el que està succeïnt és que estem canviant la nostra societat.


Estem passant d'una societat industrial a una nova societat, una societat que alguns la defineixen com la Societat del Coneixement pel fet que l'obtenció de la informació és més fàcil que mai. D'altres en diuen la Societat Digital pel paper cabdal que tenen les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC), especialment la tecnologia Web, en aquesta nova societat.

D'altres, com és el cas de la María Jesús Salido, en diuen la Societat en Xarxa. Això és així pel fet que, gràcies a les TIC, ara és més fàcil - i barat - que mai juntar-se i treballar en xarxa (minimitzant com mai les barreres geogràfiques).

D'altra banda, en la Societat Industrial l'organització "productora econòmica" era la indústria.

En la Societat en Xarxa segueix sent la indústria la principal productora econòmica?

Aquest dijous, la María Jesús Salido ens explicarà què és l'Empresa en Xarxa en un nou Seminari FIBAlumni (els seminaris que organitza l'associació d'ex-alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona que estan oberts a tothom, en aquest cas amb la col·laboració de PIMEC).

Després de vint anys d'experiència en la direcció de projectes relacionats amb les TIC des de diversos llocs corporatius, la Maria Jesús ha decidit dedicar-se de ple al seu propi projecte professional des d'on impulsa una nova visió del món laboral i de les relacions professionals, d'acord a les noves dinàmiques de la Societat en Xarxa.

És fundadora de The Project, una Empresa en Xarxa que no té treballadors, té nodes.

The Project és una empresa (o potser hauria de dir un model d'empresa) on es potencia al màxim la qualitat del servei i l'adequació d'aquest servei a les necessitats del client. Així cada cas és un projecte nou, cada cas té el seu equip que es monta per l'ocasió i es desmontarà quan s'acabi (de fet, el seu lema és "equipos especiales para proyectos únicos"). I tot amb un cost molt reduït gràcies a no tenir pràcticament despeses fixes.

Resumint, aquest dijous 7 de juny a les 19h de la tarda la María Jesús Salido ens parlarà d'una nova manera de fer negoci, d'una nova manera de fer empresa.

I per remarcar encara més aquest sentit empresarial de la xerrada, aquesta la farem a l'Auditori de la Patronal PIMEC, (carrer Viladomat 174 de Barcelona).

L'accés és gratuït i obert a tothom, no obstant, per qüestions de control de l'aforament, cal registrar-se prèviament, aquí teniu accés al formulari d'inscripció.

Us recomano que no us perdeu aquesta sessió, de ben segur que us interessarà!




Més informació:

5 comentaris:

Odilas ha dit...

GRàcies per la invitació Marc i per la oportunitat de compartir amb vosaltres la meva humild experiència. De fet, no em sento propietària de cap idea ni concepte però sí d'una vivència personal que potser li serveix a algú més.
Son temps complexos i cal compartir i col·laborar com mai.
Serà un plaer fer-ho amb vosaltres dijous.
Fins aviat
MJ

MarcG ha dit...

Gràcies María Jesús.

Efectivament serà un plaer compartir aquestes "vivències" teves en aquest (nou) àmbit empresarial.

Fins dijous.

advocats de tortosa ha dit...

Ostres,
Segur que hagués sigut interessant escoltar algú amb tants anys d'experiència.

MarcG ha dit...

Si, va ser molt interessant.

Us recomano que estigueu al cas de les activitats de THP: http://www.theproject.ws/

Salutacions.

ahmed599 ha dit...

بالنظر إلى أن مستعمرة النمل الأبيض تخلق الحرارة ، فإن مبيدات النمل الأبيض تستخدم كاميرات الأشعة تحت الحمراء للبحث عن النقاط الساخنة في الجدران. معظم المدن في ولاية أريزونا ساخنة بوحشية ، مثل منطقة فينيكس متروبوليتان. ولكن مع انخفاض درجة الحرارة التي تحصل عليها أريزونا ، تكفي النمل الأبيض إلى منزلك بحثًا عن الدفء.شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالدمام