dijous, 19 de febrer del 2009

23/02/1981

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

Amb aquest post us volia informar d'una iniciativa molt interessant que relaciona la història recent d'Espanya amb les noves tecnologies, en concret, amb Twitter.

Gràcies al Santi m'he assabentat de la iniciativa 23-f al Twitter.

L'objectiu és explicar, minut al minut, tot el que va succeir el dia 23 de febrer del 1981, dia del darrer cop d'Estat que ha patit aquest país.

La novetat radica en el fet que s'utilitzaran els nous serveis que han aparegut en el món Web 2.0 en els darrers anys per a fer la 'retransmissió'.

Concretament es farà ús d'una de les eines de microblogging més conegudes: Twitter.

Segons comenta el Santi en el seu blog, la idea és:
"La idea es retransmitir por Twitter el próximo 23-F como si aún estuviéramos en 1981. De hecho, como si en 1981 hubiéramos tenido Twitter. Minuto a minuto. Dando todos los detalles de lo que ocurrió justo en el mismo momento del día en que ocurrió y crear así una experiencia colectiva. Nuestra intención no es para nada abrir debate político sino que la experiencia sirva como plataforma para compartir un momento pasado colectivo a partir de vivencias individuales. Particularmente solo recuerdo que mi madre tenia miedo y que yo no entendía pq no iba al colegio. Cada cual tendrá sus recuerdos y todos pueden ser puestos en común utilizando Twitter."
Personalment ho trobo una iniciativa molt interessant. Per exemple, pot ser molt útil de cara a que les noves generacions entenguin què va passar aquell 23 de febrer de 1981. (Cal recordar que la gent jove és qui més ús està fent d'aquestes eines Web 2.0 i, a més, probablement són els que menys coneixement tenen d'aquest episodi de la història d'Espanya, ja han passat 28 anys...).

Si voleu més informació sobre Twitter us recomano aquest vídeo i, si ja en sou usuaris, passeu-vos pel blog Twituneando.


Enllaços relacionats:

3 comentaris:

Maria Elena ha dit...

mira que lo intento pero no termino de cogerle el truco a lo de twitter.

MarcG ha dit...

@Elena,

Quizá el problema es el lector de Tweets que utilizas.

Yo le encontré la utilidad después de utilizar el TweetDeck, (me permite agrupar los Tweets en función de la persona que los envía, ideal para realizar una clasificación automática).

Twitter me es ideal para mantenerme al día de lo que se 'cuece' en la Red así como para seguir las acciones/comentarios/opiniones de gente interesante (para mi); al margen de 'experimentos' como el http://23-f.com/.

Creo que me sería difícil 'volver atrás' y dejar de utilizarlo...

ahmed5987 ha dit...

In fact, it is the most efficient lighting in the world! Nearly 100% of the chemical reaction energy becomes mild. The light produced by fireflies may be green, yellow, or orange.شركة مكافحة حشرات
شركة مكافحه النمل الابيض بالمجمعة
شركة مكافحه حشرات بالمجمعة