dimecres, 3 de març del 2010

10.000.000.000 tweets!

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

De tots els serveis - anomenats 2.0 - que he descobert aquests darrers anys, el Twitter és, amb clara diferència, el que més utilitzo.

Twitter és un servei que permet enviar missatges curts a grups de persones que estan relacionats amb estructura de xarxa social.

De fet, Twitter és molt senzill, per dir-ho de forma planera, és un servei que permet enviar missatges curts (com si fossin els SMS dels mòbils) a un conjunt de persones a la vegada.

És tant senzill que quan el comences a utilitzar no li trobes res d'especial... però és precisament aquesta senzillesa la seva principal virtut.

Donat que només pots enviar missatges de, com a màxim, 140 caràcters, el fa ideal per enviar informacions, avisos, notificacions que poden contenir enllaços per entrar al detall del que s'informa. (D'aquí ve el nom del servei, de ser tan curt com una piulada d'un ocell).

A més, donat que no deixa de ser una xarxa social, cada usuari pot ser "seguidor" d'altres usuaris, així, quan aquests envien un missatge el primer se n'assabenta.

D'aquesta manera tant simple podem establir comunicacions amb les persones que més ens interessin.

Per exemple, en aquests moments jo estic seguint a 3 grans "tipus" de persones:
  • Persones interessades en la modernització de les administracions públiques mitjançant l'ús de les noves tecnologies.
  • Persones interessades en l'analítica web i el màrqueting digital.
  • D'altres persones: amics personals i gent que considero interessant seguir-les.
Gràcies a aquest servei he aconseguit tenir un millor coneixement de les àrees que professionalment m'interessen més, he conegut persones molt interessants, (amb algunes he acabat coneixent-les en persona i, fins i tot, haver fet projectes conjunts).

De fet, en aquests moments Twitter és la meva principal font d'informació professional ( i també de no professional) i, alhora, és la millor manera que tinc de comunicar les meves accions.



Gràcies a la María Gamero via Twitter (com no podia ser de cap altra manera ;-) avui he conegut el servei GigaTweet que està constantment comptant quants tweets s'estan enviant.

Amb aquest servei podem veure que en poc més d'un dia es superarà la xifra de 10.000.000.000 tweets enviats, (els americans dirien 10 bilions de tweets).

És una xifra increïble, més si tenim en compte que aquest servei va començar a ser públic tot just a l'octubre del 2006.

Actualment està servint 50 milions de tweets al dia, de fet, aquest servei sovint té problemes de rendiment derivats del fet de no poder absorbir l'extraordinari creixement que està tenint.

De fet, segons Alexa, Twitter està situat en la 12a posició del rànquing de tots els llocs web de tot el món, just per sota de 'gegants' com Google, Yahoo o Wikipedia, (a Espanya ocupa la posició número 20).

Unes xifres espectaculars d'un servei que fa molt poc temps que existeix... fet que demostra un cop més que els canvis són més vertiginosos, en molt poc temps s'aconsegueixen una xifres brutals...


Enllaços relacionats: