dimecres, 14 de juliol del 2010

Blogs sobre Barcelona: Barcelonasfera

Fa mesos vaig descobrir la Barcelonasfera, és a dir, un recull de blogs sobre Barcelona.

Per ser més exactes, aquest mashup de blogs es defineix com "un directori de blocs que centren la seva temàtica en Barcelona i les seves antigues viles, des de punts de vista diferents: fotografia, periodisme, història, etc...".

A dia d'avui inclou a 36 blogs de diferent temàtica, dirigits a públics diferents però amb un punt en comú: Barcelona.

Si us agrada aquesta ciutat us recomano que visiteu aquesta Barcelonasfera.

Aquí us indicaré informació dels blogs que més m'han agradat (alguns ja els coneixia, d'altres han estat una sorpresa agradable coneixer-los).

No vull enfadar a ningú, aquesta llista és la que he decidit al fer una primera ullada als blogs, segurament s'hauria d'afegir-n'hi d'altres...




Altres Barcelones

Gran blog històric sobre Barcelona (creat per Dani Cortijo), tot un referent que, fins i tot, va ser premiat l'any passat en els premis Blocs Catalunya.

El blog es presenta com:
"Els vells carrers de Barcelona no són només allò que ara veiem a simple vista. Si ens hi aturem una estona en silenci i parem atenció, encara es poden sentir els crits dels avalots, rialles de la canalla, l'olor d'espècies, els carros i cavalls, la sensació agra de la por, il·lusions i esperances, odis i amors, i llegendes i mites que encara volen per entre els carrerons estrets de Barcelones d'altres temps, d'Altres Barcelones... Les sentiu?..."
Si us apassiona la ciutat i teniu curiositat, no us el perdeu!

El Blog de Guillem Carbonell

Blog sobre Barcelona, detalls, històries, vivències… aquest blog també el conec des de fa temps. Cal tenir-lo en compte si es vol copsar què està passant a la ciutat, en el seu dia a dia.


Vida quotidiana


Blog - escrit per David Rodríguez - sobre Barcelona però també sobre molts altres temes (tot i que la part més important és Barcelona). És un blog crític amb el govern municipal, entre d'altres, però presenta una crítica justificada, és a dir, crítica que cal tenir en compte.




Spaghetti BCN

És un blog 100% de Barcelona fet i pensat pel col·lectiu italià de la ciutat i, com és lògic, escrit en italià.

És una interessant iniciativa per donar a conèixer millor la ciutat a aquest col·lectiu, per tant, una molt bona eina d'integració a la ciutat.

La Barcelona que camina

Una altre blog 100% sobre Barcelona. Petits detalls, petits errors, crítiques al govern, opinió, comentaris... no és espectacular però sí genuí i humil.


Caligrafías urbanas

Un dels blogs més originals que he trobat en aquest recull de la Barcelonasfera, és un blog sobre pintades i escrits a Barcelona; és un blog simpàtic i divertit…

Un exemple el trobem en aquesta imatge on es veu el missatge "deriva tu vida" acompanyat de derivades matemàtiques ;-)

S'autodefineix com:
"Están en los márgenes, ocupando las rendijas de espacios no destinados a la comunicación: muros, carteles, buzones, cuadros eléctricos, semáforos... A veces una misma caligrafía nos acompaña en nuestro recorrido: quien hizo las pintadas seguía nuestro mismo camino ni que fuera por unos momentos. Itinerarios clandestinos de la ciudad. Mensajes como notas que pasamos por debajo de la mesa."
La destrucción de Barcelona

Blog escrit per José Antonio Millán relativament recent (encara no té ni un any) crític amb l'evolució de la ciutat de Barcelona, és crític amb el govern municipal però la crítica no és només contra el govern. M'ha semblant un blog interessant, per tenir-lo en compte.

Barcelona Antiga - Llocs, costums i tradicions

Blog interessant sobre la història de Barcelona que es defineix com:
"Fotos antigues, curiositats, llocs emblemàtics, tradicionals, costums i totes aquelles histories o espais que encara mantenen, a pesar del pas del temps, el regust de la Barcelona típica, antiga i clàssica de tota la vida, llocs tal com eren i llocs que encara perduren tal com van ésser en els seus dies d'esplendor."
Red Ferroviaria de Barcelona

Blog dedicat a la xarxa ferroviària de Barcelona, un blog molt ben documentat que et fa descobrir molts detalls, moltes anècdotes sobre el metro i els trens que circulen (o han circulat) per la ciutat.

Tot una delícia per aquelles persones que tinguin curiositat per aquests mitjans de transport, per exemple, no us perdeu els posts relacionats amb l'estació fantasma de Metro de Correus.


Arqueologia del punt de vista

Un altre blog molt original (i interessant).

En aquest cas es tracta d'un blog històric que situen fotografies històriques en les ubicacions actuals, és a dir, contrasten els anys de la fotografia amb l'actualitat del paisatge que l'envolta.

El cas de la fotografia és del bombardeig que va patir la ciutat en el març de 1938, concretament està situada a l'Avinguda Diagonal cantonada Bailén.

Com us he comentat, aquest és el llistat de blogs que més m'han interessat, però us recomano que feu una ullada a Barcelonasfera per veure'n la resta.


Enllaços relacionats:

4 comentaris:

Dani ha dit...

gràcies per la recomanació!

MarcG ha dit...

Dani,

Gràcies a tú per l'excel·lent feina que fas a Altres Barcelones.

Salutacions.

el bandero ha dit...

Moltes gràcies per la recomanació en general i en particular dels post de l'estació de Correus.

Espero mica en mica anar descobrint les histories del subsol ferroviari barceloní.

Cairns Tree Loppers ha dit...

Great mate! If you're looking for a tree lopper around Cairns, book us a quote now! Click here.