dimecres, 14 de desembre del 2011

SocialDiabetes: com controlar i socialitzar la diabetis

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

SocialDiabetes és un sistema que permet que un malalt s'autogestioni aquesta malaltia, (concretament de la Diabetis Mellitus tipus 1).

L'aplicació - disponible pels principals dispositius mòbils - té com a objectiu augmentar l'autonomia de les persones diabètiques i ajudar-les a controlar millor l'autogestió de l'alimentació i administració de les dosis d'insulina.

Ofereix moltes funcionalitats relacionades amb el control de la malaltia: gestió de controls, alarmes per avisar quan cal injectar insulina, calculadora de carbohidrats amb informació de centenars de productes alimentaris, dietes personalitzades en funció dels indicadors actuals del malalt, estadístiques complertes personalitzades de la ingestió de carbohidrats i d'insulina, fòrums per comunicar-se i aprendre de l'experiència d'altres usuaris, etc.

Personalment vull destacar dues grans aportacions d'aquesta aplicació:

Social: S'ha acabat això de patir aquesta malaltia individualment!. En l'actual época de les xarxes socials no té cap sentit no socialitzar aquesta malaltia crònica.

Com el seu nom indica, SocialDiabetes té com objectiu socialitzar aquesta malaltia, fer que els malalts comparteixin les seves experiències, els seus coneixements, les seves inquietuds, els seus èxits gràcies a l'ús d'aquest servei.

De fet, gràcies a l'ús d'aquesta aplicació, els diabètics assoleixen un augment d'autonomia obtingut de l'autogestió de la malaltia, això els hi permet gaudir de la vida sense haver de patir en tot moment pel que estan menjant o pel que han deixat de menjar.

Potser algú que no coneix aquesta malaltia no ho entendrà, aquest és un canvi molt important...

Control: La segona gran aportació és capacitar que sigui el propi malalt qui controli la malaltia, (és evident que aquesta afirmació té molta transcendència).

Tot i que en cap moment es pretén que l'aplicació substitueixi el metge, SocialDiabetes aporta més llibertat al malalt i, de fet, també proporcionar molta més informació al metge que li serà més fàcil supervisar l'evolució de la malaltia gràcies a les estadístiques que proporciona l'aplicació.

D'altra banda, en l'equip desenvolupador de l'aplicació hi ha un control mèdic i, a més, cal tenir en compte que el seu principal impulsor, Víctor Bautista, també és diabètic (per tant, el primer client és ell mateix).

Actualment aquesta aplicació està en fase de captació de fons per acabar el desenvolupament de la nova versió, per poder seguir ampliant el servei cap a d'altres dispositius, per oferir noves funcionalitats... en definitiva, per continuar desenvolupant SocialDiabetes i millorar el servei. Si ho creieu interessant no dubteu en aportar-hi el vostre granet de sorra :)

Aquest és un bon exemple de servei dirigit a la ciutadania ofertat per la iniciativa privada, és a dir, no sempre tots els serveis públics (en aquest cas de l'àmbit de la salut) han de ser gestionats per l'administració pública.

És un bon exemple d'un còctel molt interessant: emprenedoria més tecnologies de la informació més utilitat.

Un exemple a seguir!


Enllaços relacionats: