dilluns, 11 de juny del 2012

L'orgull d'innovar en el sector públic. Presentacions de l'Ideari de la #XiP. #IdeariXIP

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)
 
Ara fa uns dies vaig presentar la Xarxa d'Innovació Pública (#XiP) en el III Encuentro de Innovación Social de Asturias (InnoExplora), organitzat per la Fundación CTIC.

Des de la Fundación CTIC ens van demanar que expliquèssim l'experiència de la XiP.

La presentació va quedar enregistrada en el vídeo que us adjunto tot seguit:


Ponencia de Marc Garriga, “Xip: el orgullo de innovar en el sector público” from FUNDACIONCTIC on Vimeo.



Bàsicament els principals missatges que vaig intentar expressar són:
  • La XiP està formada per persones inquietes i compromeses que tenen alguna relació amb el sector públic. Són persones que no venen ‘en nom de’ cap organització, sinó a títol personal. Persones orgulloses d'estar (o haver estat) treballant en el sector públic que creuen fermament que l’administració es pot millorar i que les persones tenim la clau per a aconseguir-ho. Som persones que no esperem que ens "rebelem" i proposem innovar el sector públic. 
  • Creiem que el sector públic és més necessari que mai, encara que no tal com el coneixem fins ara, cal innovar per poder fer més per menys, per poder ser més eficients, perquè els nostres treballadors públics puguin créixer professionalment ... en el fons, creiem que innovant el sector públic podem aconseguir fer més fàcil la vida dels nostres ciutadans, que en el fons és del que es tracta, no?
  • Tot va començar el 19 d'octubre de 2010 sent una quinzena de persones. Ara som molt més que ens reunim i debatim - conjuntament i en 6 grups temàtics - sobre com millorar l'Administració Pública.
  • Des de llavors hem participat en nombroses iniciatives i comencem a ser coneguts no només a Catalunya (el nostre àmbit d'actuació). Un bon exemple és aquesta presentació a Astúries.
  • Una de les accions que ens sentim més cofois és la realització de l'Ideari de la XiP.
  • L'ideari de la XiP és un treball col.laboratiu realitzat durant més d’un any per consensuar una visió comuna de l'Administració Pública que parteix d’experiències diverses. És "només" un començament, una eina, no pas un fi en sí mateix. La intenció és que a partir d’aquest ideari es desenvolupin projectes i/o productes que puguin ser utilitzats per altres persones o administracions que vulguin aprofundir o participar en el coneixement generat. 
Aquest dimarts 12 (a Girona) i aquest dijous 14 (a Barcelona) es faran les presentacions d'aquest ideari.

Us recomano que us hi apunteu, el material generat s'ho val (i podreu aprofitar per parlar amb moltíssimes persones relacionades amb el sector públic).

Aquí teniu més informació sobre aquestes presentacions i el vídeo per promoure aquestes presentacions.

Animeu-vos a acompanyar-nos en aquestes sessions!: Innova amb nosaltres!



Enllaços relacionats:

1 comentari:

ahmed599 ha dit...

يبدو غسل منشفة الحمام بسيطًا جدًا. ولكن إذا انتهى بك الأمر بمنشفة صلبة أو مخدرة أو برائحة غير تقليدية ، فإنك تواجه بعض المشكلات. ماذا عن تلك البقع الغامقة الداكنة أو البرتقالية البنية التي تظهر على المناشف التي لن تخرج ولا تمتص المناشف الماء جيدًا. ماذا يحدث هنا؟
شركة تنظيف
شركة تنسيق حدائق بالرياض
شركة تنظيف منازل بالخرج
شركة تنظيف فلل بالرياض