divendres, 24 d’octubre del 2008

.bcn

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

Avui s'ha donat a conèixer un projecte que fa temps que està gestionant el Departament d'Internet de l'Ajuntament de Barcelona: el projecte domini .bcn.

La idea és senzilla, l'Ajuntament de Barcelona ha demanat a l'ICANN, l'entitat que gestiona els dominis d'Internet, el poder disposar d'un domini .bcn.

De moment només 4 ciutats han demanat tenir un domini propi: Berlín, París, Nova York i Barcelona; per tant, Barcelona és l'única ciutat espanyola que se n'ha interessat.

També cal tenir en compte que l'Ajuntament de Barcelona planteja aquest domini des de l'òptica de ser un servei públic més, a diferència de les altres 3 ciutats que tenen previst gestionar els seus dominis mitjançant empreses privades. De fet, tal com s'explica a la pròpia pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona:
"(...) el .bcn s'ha concebut principalment amb una clara 'vocació de servei públic'. "
D'aquesta manera, i tenint en compte aquest servei públic, tothom podrà associar el seu negoci, la seva creativitat o simplement el seu nom amb la ciutat de Barcelona mitjançant l'ús del domini .bcn.

El projecte està emmarcat en una estratègia de gestió de la identitat digital de la ciutat, no hi ha cap dubte que tenir un domini propi reforçarà moltíssim tenir un perfil digital propi i ben diferenciat de la resta.

Caldrà estar atents a la resolució de l'ICANN i, en cas afirmatiu, quan es podrà tenir els primers dominis .bcn, en tot cas, això no es preveu fins, com a mínim, el 2010.

En el blogBarcelona ja s'hi pot trobar alguna reacció a aquesta notícia (una d'elles és la d'Alfons Cornella fundador d'Infonomia.com).

Enllaços relacionats: