dimarts, 22 de setembre del 2009

Què és PDF?

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

Per a molta gent les sigles PDF no volen dir res.

Pels que estem en el món informàtic les sigles PDF són l'abreujament de 'Portable Document Format', o el que és el mateix: un format de documents que no depèn de la plataforma que s'utilitzi. Si voleu més detall consulteu aquesta entrada de la Vikipèdia.

Però per alguns altres - encara una minoria - les sigles PDF provenen de 'Personal Democracy Forum'.

El 'Personal Democracy Forum' és un blog (tot i que potser hauria de dir website) que fou creat per Andrew Rasiej i Micah Sifry. A més, des del 2004 organitzen anualment la 'PDF Conference' amb l'objectiu de tenir reconeguts polítics professionals, tècnics i executius sense ànim de lucre compartint opinions, debatint sobre com la tecnologia està canviant (o podrà canviar) el futur de la democràcia, el futur de la societat.

En el seu site, 'Personal Democracy Forum' s'autodefineix com:
"Technology and the Internet are changing democracy in America. This site is one hub for the conversation already underway between political practitioners and technologists, as well as anyone invigorated by the potential of all this to open up the process and engage more people in all the things that we can and must do together as citizens."
Us recomano que llegiu el seu manifest: és clar i, a la vegada, molt potent.

El PDF Europe és un blog a nivell europeu per, tal com diu l'Antoni: "(...) dar a conocer las políticas de participación, acción y comunicación que, a través de la tecnología y de las redes sociales, se realizan en Europa y cómo se está usando la Red para difundirlas y llevarlas a cabo".

Enguany es celebrarà un PDF Europe Conference a Barcelona (de la mà de NuestraCausa), de fet, vindrà a ser com l''acte fundicional' d'aquest PDF Europe.

És, per tant, un esdeveniment molt important per a la ciutat de Barcelona, pel nostre país i, de fet, per Europa.

Tan sols fa falta que aquesta 'criatura' vagi creixent amb el temps... de ben segur que es farà gran, fort i revolucionarà el que entenem per política.

Al cap i a la fí, tal com diu l'Idoia: "PDF ayudó, colaboró para que emergiese un lider en EEUU que respondiese a los deseos ciudadanos que abriese definitivamente el gobierno."

No ho creieu possible a casa nostra?


Enllaços relacionats:

5 comentaris:

Idoia LLano ha dit...

Cuando tú dices mucho más que lo que yo digo...suena mucho mejor que lo poco que yo digo:-)
Creo realmente que será un importante evento, y que recuerdo a Marc López en Barcelona hace ahora un año gestionando ya un sueño que será pronto una realidad compartida y procurada por y de mucha más gente.
Un abrazo, Marc

MarcG ha dit...

Idoia,

Gracias por la visita.

Me encanta el comentario de "Cuando tú dices mucho más que lo que yo digo...suena mucho mejor que lo poco que yo digo"

Entiendo lo que dices pero hay que reconocer que recuerda a una frase del genial Ozores ;-)

Ahora ya más en plan serio, efectivamente creo que será un importante evento, ya veremos cómo evoluciona el congreso y, sobretodo, cómo evoluciona los meses siguientes, (o sea, si hay un antes y un después del Congreso).

Un saludo.

Pere ha dit...

PDF vol dir Portable Document Format, no? ;)

MarcG ha dit...

Ups!

Gràcies Pere, en la traducció al català estava bé, en canvi a l'escriure-ho en anglès no, (ja dic jo sempre que el meu nivell d'anglès és molt baix... ;-)

Gràcies per la visita.

ahmed599 ha dit...

Are you looking for a transport company in Riyadh?
Do you have expensive furniture and are afraid of it during transportation?
Are you concerned about the quality of the packaging material used?
Do you have worries about losing very small pieces during شركة نقل عفش
شركة نقل اثاث من الرياض الى قطر
شركة نقل عفش من الرياض الى قطر
شركة نقل عفش بالطائف