dilluns, 2 de novembre del 2009

Acte "Com obtenir dades d'ús dels serveis d'administració electrònica"

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

El dijous de la setmana passada - 29/10/09 - vaig assistir a un acte organitzat per MV Consultoría, la Fundación CTIC i WebTrends.


L'acte estava pensat només per administracions públiques, de fet, estava dirigit a donar respostes als seus responsables d'indicadors respecte a com obtenir dades d'ús dels serveis d'administració electrònica, enlloc de quedar-nos només amb les dades de disponibilitat (que són les que actualment es donen).



L'acte va començar tard (fet que personalment valoro negativament, especialment pel fet que m'havia aixecat molt d'hora per poder ser a l'hora acordada a Madrid).

L'acte es feia a l'Hotel Intercontinental de Madrid, un luxós hotel amb un bon servei i una sala adequada per fer l'acte, però sense el servei de connexió a Internet via wifi, de fet, si et volies connectar s'havia de pagar 20 euros!!

Ens vam ajuntar unes 20 persones: hi havia representants de diferents governs autonòmics, d'ajuntaments de grans ciutats, ministeris i d'altres institucions públiques de reconegut prestigi.

Per tant, hi havia una bona representació dels responsables d'indicadors web (i dels indicadors de l'administració electrònica) de les administracions públiques.



El resultat fou molt interessant.

Especialment per la iniciativa IMUE: Indicadores para la Medición del Uso Efectivo de la administración electrónica presentada per Sergio Maldonado.

Aquesta iniciativa és una metodologia per intentar tenir un procediment per tenir indicadors d'ús de l'e-administració.

Actualment tenim més indicadors de disponibilitat (com per exemple els de la Fundación Orange) que no pas d'ús (l'esmentada Fundación Orange també té indicadors sobre ús, però són molt genèrics, no arriben a un detall més profund com el que es proposa en la iniciativa IMUE).

També va ser molt interessant la ponència de Josema Alonso i conèixer la nova versió de l'aplicatiu WebTrends Analytics 9 així com quins són els passos necessaris per passar a generar els indicadors mitjançant la 'petjada' creada via JavaScript.

En breu, espero poder-vos escriure una sèrie de posts relacionats amb aquestes ponències.


Enllaços relacionats:

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Marc, felicitats pel bloc. Tinc una curiositat (els gats ja se sap): no conec gaire Webtrends, i assumeixo que, ja que t'han convidat, a l'Ajuntament en deveu de ser usuaris. L'interface sembla més complert que el de sol·lucions gratuïtes com Google Analytics, però les comparacions que he llegit ressalten que la principal diferència és en el temps total que et porta fer un anàlisi concret amb l'un i amb l'altre (amb GA trigues fins a 3 cops més, pel que es veu).

La pregunta és (per fí!): ¿va ser aquest (el temps) el criteri que vau fer servir a l'ajuntament per a triar aquest software? Si la resposta és afirmativa, ¿el temps que estalvieu fent la feina queda compensat pel preu de la llicència?

La imatge mental que tinc és que software com Webtrends només val la pena en webs amb quantitats de visites importants (com ara les vostres), així que ja que et tinc tan a pota, donç pregunto (i potser dono idees per a futurs articles, com per exemple "comparativa de software d'anàlisi de visites web per a administracions: pros i contres" :-)

Marrameus afectuosos,
G.

MarcG ha dit...

Hola Gat,

Cap problema en tenir curiositat, de fet, gràcies a la curiositat la societat avança... ;-)

Efectivament a l'Ajuntament utilitzem l'aplicatiu WebTrends Analytics (encara que l'acte a que faig referència no estava limitat a només les administracions públiques que utilitzen aquest producte).

El motiu per utilitzar aquest producte deriva del fet que quan ens vam decidir per utilitzar-lo era clarament la millor opció.

T'estic parlant del llunyà any 2000.

WebTrends Analytics és vàlid per qualsevol site, el problema és que si el teu site no té pressupost per l'analítica web llavors et recomano que utilitzis el Google Analytics (o el Yahoo Web Analytics) o qualsevol gratuït ja que WebTrends el trobaràs car.

Gràcies per la visita (et deixaré la porta del terrat oberta pq. vinguis quan vulguis ;-)