dimecres, 7 de juliol del 2010

Per què aniré a la manifestació del dissabte 10 de juliol

Davant la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l’actual Estatut de Catalunya, votat per la majoria de catalans i refrendat pel Parlament de Catalunya, des d’aquest bloc donem suport a la manifestació de la societat civil catalana que tindrà lloc aquest dissabte, 10 de juliol, a les 18:00 hores a Barcelona i us animem a participar-hi. Nosaltres hi anirem.

Durant aquests darrers tres anys Catalunya ha estat el punt de mira de determinats mitjans de comunicació i institucions polítiques, civils i econòmiques d’Espanya que han fet servir els seus espais per transmetre una imatge no real del nostre país i això ha quallat en una part de la societat espanyola. Aquesta mirada irada d’una part d’Espanya que no ens entén, acompanyada per una sentència del Tribunal Constitucional que ha estat llarga, polèmica i amb un desenllaç gens desitjat, fa que sigui l’hora que els catalans (societat civil i política) treiem pit, que defensem la nostra dignitat i demostrem unitat.

Davant nostre s’obre un futur incert. No es qüestió d’analitzar com serà, però cal fer palès, d’una vegada per totes, que el nostre país i la nostra nació, que és Catalunya i nosaltres, els catalans, volem una millora en el nostre autogovern i un finançament més just.




Aquest post és una iniciativa conjunta de Ricard Espelt, Marc Garriga, Trina Milan, Edgar Rovira i Gemma Urgell. Si vols adherir-te només cal que creïs un post en el teu bloc amb aquest text, també pots adherir-t'hi fent un comentari a aquest bloc o qualsevol altre bloc que ho hagi publicat. i

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Disiento en una parte del contenido del Estatut. Sin embargo, me solidarizo con la manifestación convocada por razones de higiene democrática. Alguien tiene que explicar porqué no se decide iniciar la reforma constitucional si no es constitucional una ley que es aprobada por un parlamento autonómico, refrendada por el parlamento nacional y apoyada en votación por los ciudadanos de la autonomía. Alguien tiene que explicar porque el TC ha tardado tres años en tomar una decisión.

MarcG ha dit...

Andrés,

Yo tampoco estoy de acuerdo con el 100% del contenido del Estatut... aunque ello es completamente lógico, el Estatut es un "acuerdo" entre mucha gente, es normal que muy pocos consigan todo lo que querían.

Sin embargo, es nuestro Estatut.

Tal como dices, lo que no es normal que éste sea aprovado por los parlamentos catalán y español e incluso también aprovado por un referéndum.

Y después "mutilado" por un tribunal más político que jurídico que ha tardado demasiado en fallar.

Esto sólo genera más (aún más!) desafección del pueblo a la política, estamos a un punto de desafección muy peligroso...

Además, también consigue el efecto contrario: el sentimiento independentista (aún siendo todavía no mayoritario) va creciendo rápidamente.

Gracias por tu opinión.

Anònim ha dit...

"aprovado" es con b en castellano, la lengua oficial del pais, España, y co-oficial en Cataluña, una comunidad autónoma donde se escribe en catalán, siendo correcto un "aprovat".
En mi casa se hablaba en castellano, no pude seguir mis estudios en la "universitat oberta de catalunya". Porque me calificaban peor si hacia mis examenes en castellano. Y no hablo de la asignatura "Català".

MarcG ha dit...

Pues sí, tienes razón, aprobado se escriba con b.

Lástima que no pongas el mismo interés en indicar quién eres, así te podría dar las gracias... :(

Anònim ha dit...

Marc, no vull que em donis les gràcies, era un comentari per reflectir l`impotència i rancor de totes les persones que tracten de viure (o sobreviure) a catalunya, que en arribar allà des d'altres punts del món, es troben amb una societat oberta al futur. Profundament racista, però. Si ets pobre i parles espanyol, dóna't per fotut a catalunya. Un abraç company!