diumenge, 26 de desembre del 2010

Breu resum (analític) de l'any 2010 dels blogs 'Brou Casolà' i 'Caldo Casero'

[01/01/2011: Dades actualitzades a 31/12/2011, inclòs]

Encara queden alguns dies per acabar l'any, tot i això, he decidit redactar ja un resum dels meus blogs 'Brou Casolà' i 'Caldo Casero', (tinc d'altres blogs, però aquests són els més coneguts).

Comptant amb aquest post, en aquest 2010 he escrit 60 posts en català (en el Brou Casolà) i 31 posts en castellà (en el Caldo Casero), tot i que, en aquest darrer blog, la majoria - però no tots - són traduccions de posts originalment escrits en català).

No és, ni de bon tros, tot el que m'hauria agradat redactar, però tampoc no està gens malament la xifra, (i més tenint en compte que dedicar temps als blogs és difícil, la feina i la família em consumeixen la major part del meu temps).

Tot plegat ha provocat que enguany s'hagin rebut gairebé 20.000 peticions de continguts dels meus blogs (11.000 pel Brou, 9.000 pel Caldo, aproximadament), és a dir, de mitjana, prop de 55 pàgines/dia. És una xifra respectable si, tal com deia abans, aquests blogs són 'simplement' un hobby...

El llistat dels 10 posts més populars és el següent, (cal comentar que les peticions de contingut estan molt repartides en el conjunt de 262 posts que actualment contenen aquest dos blogs) :

De fet, les temàtiques amb més demanda han estat relacionades amb temes polítics i en l'aplicació de les TIC per millorar l'acció política de les Administracions, fer-la més eficient i transparent. També cal destacar aquelles temàtiques relacionades amb la reflexió de la situació actual en algún àmbit en concret. I també ha tingut força acceptació aquelles temàtiques de resolució d'aspectes molt concrets, (com per exemple la sèrie de posts relacionats amb la gestió de la privacitat en les xarxes socials).

És curiós però veure com alguns posts fets amb, relativament, poc temps tenen una molt bona resposta i, en canvi, d'altres madurats amb més temps passen sense pena ni glòria.


Enllaços relacionats: