divendres, 8 d’octubre del 2010

100 primers dies de l'era Rosell... el deixem treballar tranquil?!?

Avui 08/10/10 es compleixen els primers 100 dies del mandat de Sandro Rosell, i del seu equip directiu, com a president del Barça.

Dit d'una altra manera, ara fa poc més de 100 dies, concretament el 13 de juny, es van celebrar les XII eleccions a la presidència del FCBarcelona.

Com ja sabeu, el guanyador va ser el Sandro Rosell, us recordo els resultats de les eleccions:
En total van votar 57.088 socis, això és significa el 48,1% del total del cens de socis amb dret a vot.

Cal tenir en compte que mai havien votat tants socis (57.088) i que mai un soci havia estat tant votat.



Passats 100 dies, i tot just a l'inici de les competicions oficials de les diferents seccions del club i, fins i tot, després de guanyar el primer títol de futbol (la Supercopa d'Espanya) de la temporada...

Per què hi ha tanta animadversió en contra del nou president i de la nova directiva?

Quins motius hi ha en contra del que és el 39è President del FCBarcelona?

Pel fet que parlés en castellà a la trobada de penyes ho justifica?

Pel fet d'encarregar una auditoria?

Jo crec que no, simplement crec que una part del barcelonisme no va païr, i encara no ho ha paït, que el Sandro Rosell guanyés i, a més, amb majoria absoluta i a més de 47 punts de diferència amb el segon candidat... les xifres són absolutament clares!

D'altra banda, és normal - i fins i tot desitjable - que cada cop que canvia la junta directiva es faci una auditoria, al capdevall la nova junta ha de saber d'on parteix, així de senzill. Per tant, és bo fer-ho i, a més, també es bo fer públics els principals resultats d'aquesta auditoria (feta per una empresa independent).



Jo prefereixo valorar a la gent per la feina feta, ho trobo de sentit comú.

Per tant, què valoro d'aquests primers 100 dies:
  • El primer que valoro és l'austeritat, estem en una crisi econòmica global, cal controlar la despesa al màxim. (Això inclou no tirar la casa per la finestra en la contractació de jugadors...).
  • Discreció: Tot i que opino que el Joan Laporta va ser un bon president, un gran president, al meu entendre tenia massa interès mediàtic, convé que el President del Barça aparegui als mitjans de comunicació quan calgui, ni més ni menys.
  • Petits detalls que no són molt costosos però tenen un fort impacte en els socis: per exemple canviar l'horari dels partits per aconseguir més presència familiar (acció molt important!), o la millora dels serveis de l'estadi per les dones.
  • Creació del Codi Ètic del Barça, aspecte important per, entre d'altres, regularitzar algunes situacions de conflicte d'interessos que es donen en el club.
  • Deixar fer als tècnics (que són els que més coneixement tenen) i treballar en equip, és a dir, fugir d'aquella figura de president en què tot passa per ell i tot ho decideix.
De què se l'acusa?
  • D'espanyolitzar el club per parlar en castellà en l'assamblea de socis i per fer la primera visita a Extremadura.
    • Parlar en castellà en l'assamblea potser va ser un error, no ho sé..., en tot cas, seria bo regular aquestes activitats per no ferir la sensibilitat del soci.
    • El que sí que valoro molt positiu és refer els vincles del club amb la resta d'Espanya. El Barça és un club català, d'això no n'hi ha cap dubte, però també té molts socis a la resta d'Espanya... i a la resta del món!. Per tant, és lògic que es vulguin refer tots els vincles possibles, de fet, crec que és una obligació d'un President del Barça.
  • El 'problema' amb Cruyff:
    • L'únic que ha fet l'actual directiva és deixar clar que en els estatuts vigents del Barça no hi és la figura de President d'Honor, per tant, si es vol que existeixi, cal aprovar-ho pels socis.
    • La meva opinió en aquest cas és aquella dita que "dos no es parlen si un no vol", i em sembla que Cruyff no vol...
  • Actuar en contra de l'anterior junta:
    • El que s'ha fet és contractar una auditoria (a l'empresa habitual del Club per aquests temes) per veure l'estat actual de l'economia del club.
    • Els resultats no han estat els esperats tenint en compte l'innegable èxit esportiu.
    • No es va en contra de ningú, simplement es vol saber de què es parteix...
    • Un exemple que no es va en contra de ningú va ser la invitació a Joan Laporta el dia que es va rebre la copa de la lliga passada, encara que sigui lògic (la lliga es va guanyar en el mandat de Joan Laporta), no és gaire habitual que aquest gest es faci.
  • No fitxar en Cesc:
    • Com es comentava abans, aquesta Junta ha prioritzat l'austeritat al Club.
    • Això no vol dir que no es puguin contractar jugadors, el que vol dir és que cal contractar amb seny.
    • La situació de la contractació de Cesc era evident que estava lluny d'una contractació 'normal', de fet, ni tan sols l'Arsenal va donar cap xifra.
  • Sortida d'Ibra:
    • Amb les declaracions que va fer quan va sortir del Club va quedar clar que no s'havia de quedar aquí. Crec que la immensa majoria de socis opinen així, sobretot quan va 'atacar' al nostre entrenador.
    • La clau del Barça és l'equip, la humilitat, el treball de tothom fugint de tenir 'dives' al vestidor. Tenim un dels millors jugadors de tota la història del futbol i té la mateixa il·lusió que el primer dia que va arribar aquí.
    • Algú com Ibra, gran jugador però també gran 'distorsionador' de l'equip, calia que marxés tard o d'hora del Barça; sortint ara ha repercutit en una quantitat de diners que, potser, al final de la temporada haurien estat inferiors.


Resumint: no hi ha, al meu entendre, motius objectius que em facin entendre per què hi ha un grup important en contra de l'actual President del FCBarcelona.

No crec que sigui un grup important en quant a volum de socis, sinó que sí que és important pel ressò mediàtic que estan tenint.

I ja se sap que, desgraciadament, en el nostre Club tendim sempre a pensar negativament, a restar enlloc de sumar, a desunir esforços enlloc d'unir-los, especialment quan els resultats no són els esperats.

Per tot plegat, i pel bé del Club, jo el que demano és una mica de tranquilitat, deixem que la nova Junta Directiva del FCBarcelona treballi en un ambient asserenat, és el millor pel Club!

I si cal, fem les crítiques que s'escaiguin, però sempre de forma constructiva i informant-se bé abans de fer la queixa.

En tot cas, només es porten 100 dies, cal que passi molt més temps per poder valorar més justament un equip directiu.


Deixem treballar al Sandro Rosell i al seu equip?




Per acabar, i per 'treure una mica ferro', us poso un vídeo del canvi de la gespa que s'ha fet recentment al Camp Nou:




Enllaços relacionats:


La imatge inicial del post és propietat del FCBarcelona, en podeu veure els seus drets d'ús aquí.
La fotografia de l'actual Junta Directiva l'he obtinguda d'aquesta notícia de l'Sport.



Nota: Deliberadament no he volgut fer publicitat de cap dels grups en contra del Sandro Rosell, simplement per què realitzen una queixa sense fonament i totalment desmesurada.


Mentre redactava aquest post estava escoltant el disc 'Ojo de Culebra' de la cantant mexicana Lila Downs.

Us recomano aquest disc per la frescor que presenta, per la personal veu plena de caràcter que té i per la crítica que aporten les lletres de les seves cançons.

Una recomanació: no us fixeu en la portada!, personalment no em va incitar gens a escoltar-la, sort que un bon amic em va dir que anés directament a les cançons. ;-)

(Enllaç a la seva fitxa en el meu inventari de música)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt! només un apunt. l'auditoria no l'ha encarregat el sandro sino és l'auditora de la junta anterior, lo qual fa més greu la situació. El sandro ha encarregat la due diligence que és per saber a on han anat els quartos. trobo de molt mal gust que s'el critiqui per això, jo vull saber qué ha passat!

MarcG ha dit...

Anònim,

Gràcies per la puntualització.

Cal ser el màxim de transparents, crec que és l'única manera de lluitar contra els malentesos (siguin malintencionats o no).

Salutacions.