diumenge, 3 d’octubre del 2010

2a edició del Personal Democracy Forum Europe (#PdFEU)

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

Escric aquestes ratlles tot just a escases hores de començar la segona edició del Personal Democracy Forum Europe (PdFEU).

Haig de reconèixer que tinc una sensació especial. Formar part de l'equip d'organització de la primera edició del PdFEU em va marcar bastant, van ser uns dies de novembre molt intensos (que també van ser complementats amb problemes familiars de salut i amb qüestions complicades a nivell laboral).

Tot i els problemes, en tinc un record agradable i, de fet, segur que enguany se'm farà estrany assistir al congrés sense organitzar-hi res.

Ja fa uns mesos que vaig decidir fer un pas enrera i deixar d'organitzar-lo per qüestions familiars: tot just fa un mes que ha nascut el meu tercer fill ;-)



El dossier que es donava a tots els assistents al congrés de l'any passat començava amb aquest paràgraf:
Sis anys enrere, en el primer Personal Democracy Forum (PdF) celebrat a Nova York, un grup visionari d’aproximadament 300 persones interessades en la manera com la tecnologia podia millorar la política, es van reunir per conèixer-se mútuament, contrastar opinions i reflexionar sobre el futur de la societat cada cop més hiperconnectada”.
I aquest esperit segueix sent 100% vigent.

Demà i demà-passat ens donarem cita a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona centenars de persones que creïem que les TIC són la millor eina per millorar els governs, la millor eina per fer-los més eficients, més transparents, per apropar-los a la ciutadania, per reduir les desigualtats, per ser més lliures...



Aquí teniu disponible l'agenda del primer dia (demà dilluns).
I aquí l'agenda del segon dia (demà-passat dimats).

Personalment m'interessen molt les xerrades relacionades amb els processos de transparència en els governs, especialment aquells que estan relacionats amb l'obertura de dades (OpenData) i l'obertura de governs a la societat (OpenGovernment).

Per això aniré a escoltar autèntics experts mundials en polítiques de transparència:
També m'interessa els experts que vindran sobre el que es coneix com a Smart City, és a dir, com fer ciutats intel·ligents amb l'ajut de les TIC. A més la sessió específica d'aquest tema està patrocinada per l'Ajuntament de Barcelona.
  • John Tolva: Director de Ciutadania i Tecnologia d'IBM i un dels principals experts mundials en aquesta matèria.
  • Dominic Campbell: Fundador de Future.Gov i una de les persones que fa més temps que segueixo... un autèntic emprenedor social 2.0. Tenia previst veure'l al PodCampBCN 2010 però al final no vaig poder ser-hi, espero no desaprofitar aquesta segona oportunitat...
  • Xavier Crouan: La veritat és que no conec aquesta persona, però sí que n'he sentit a parlar de la 'seva obra', és a dir, les interessants iniciatives sobre OpenData a la ciutat de Rennes, a la Bretanya francesa.
També tinc curiositat per veure a l'Alec Ross (assessor principal per a la innovació del Departament d'Estat dels Estats Units), retornar a veure a l'Alberto Cottica, un italià expert en temes de participació i col·laboració de la ciutadania i, com vaig poder comprovar l'any passat, també és un gran orador, proper i molt afable.

I evidentment, tornar a escoltar als fundadors d'aquest congrés que, a més, com és lògic, també són experts en la matèria: Andrew Rasiej i Micah Sifry.

I d'altres experts mundials que descobriré demà i demà-passat...



Resumint, una excel·lent ocasió per conèixer les millors idees, les iniciatives més interessants, els projectes més trencadors sobre l'aplicació de les TIC en les polítiques dels governs.

I, a més, tot això a Barcelona!

(Si no ho tinguéssim aquí ens queixaríem... doncs aprofitem que ho tenim i promocionem-lo com cal per a que es quedi aquí durant molts anys!).

Ens veiem al #PdFEU!


Enllaços relacionats: