dimarts, 30 de juny de 2009

Eines estadístiques per Twitter

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

A finals d'octubre sempre em faig auto-regals en motiu del meu aniversari, l'any passat, entre d'altres regals, em vaig autoregalar l'usuari de Twitter.

Des de llavors m'he anat enganxat a aquesta xarxa social, potser hauria de dir micro-blogging... o senzillament eina d'informació.

Actualment és una de les fonts d'informació que més utilitzo... i això que crec que encara puc treure-li molt més suc.

He passat d'utilitzar directament la pàgina web de Twitter, a fer servir el PowerTwitter, el Twhirl, el TweetDeck i el Mixero (tot i que aquest encara l'haig de configurar i descubrir-ne les funcionalitats).

I darrerament m'ha picat per conèixer (breument) les aplicacions relacionades amb la generació d'indicadors d'ús a Twitter, us faig un resum en aquest post. Les eines que he mirat són les següents (ordenades alfabèticament):
(L'objectiu no és donar un resum exhaustiu ni detallat de totes les funcionalitats de cada servei, es tracta simplement de llistar-ho i de proporcionar l'enllaç per si teniu més curiositat).

Haig de donar les gràcies al Genís Roca i al Jordi Graells
, he fet servir els seus usuaris per exemplificar les eines estadístiques que detallo en aquest post.TweetStats:
 • URL: http://tweetstats.com/
 • Principals funcionalitats: Donat un usuari de Twitter, et proporciona diferents gràfiques d'ús d'aquest usuari. En concret dóna:
  • Un resum amb els tweets enviats per cada mes, un timeline.
  • Una matriu amb l'ús que fa l'usuari en funció del dia de la setmana i de l'hora del dia.
  • Un resum amb els tweets que s'envien en funció del dia de la setmana, de cara a veure quin és el dia amb més/menys ús, etc.
  • Un resum amb els tweets que s'envien en funció de l'hora.
  • Un resum amb els usuaris a qui més s'ha fet reply.
  • Un resum amb els usuaris a qui més s'ha fet retweet.
  • Un resum amb les eines utilitzades per enviar tweets.
  • També dóna un núvol amb les paraules més utilitzades en els tweets de l'usuari, (tot i que aquest núvol dóna problemes per caràcters no anglesos).
 • D'altra banda, també dóna dades estadístiques del servei de Twitter en conjunt, concretament proporciona les paraules més utilitzades de les darreres hores i les paraules des de que es va crear el servei de Twitter.
 • Captures d'imatges (feu click a les imatges per fer-les més grans):

TwitScoop:
 • URL: http://www.twitscoop.com/
 • Principals funcionalitats: Aquesta és una aplicació client de Twitter, que, a part d'enviar tweets, veure els replies i els missatges directes també està constantment generant un núvol amb les paraules que més s'estàn utilitzant a Twitter. És interessant veure com va evolucionant cada segon aquest núvol.
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):


TwitterCounter:
 • URL: http://twittercounter.com/
 • Principals funcionalitats: Aquesta és una aplicació d'estadístiques de Twitter que et dóna informació (i gràfiques) sobre els teus seguidors (els followers), a qui segueixes (friends) i els tweets que fas. A més, t'ho permet comparar amb dos usuaris més (jo he triat al Genís Roca i al Jordi Graells donat que tenen un volum d'ús a Twitter semblant al meu). També dóna un llistat dels usuaris amb més followers, més friends i amb més tweets a nivell mundial i per zones horàries, entre d'altres funcions.
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitterGrader:
 • URL: http://twitter.grader.com/
 • Principals funcionalitats: Aquest és un servei de Grader.Com, empresa especialitzada en oferir eines relacionades amb el màrqueting. TwitterGrader és un servei que, donat un usuari de Twitter, ens proporciona un indicador (anomenat grade, o podríem traduir com 'grau', 'nivell', 'rang', etc), que pren un valor de 0 a 100 (és un percentatge), com més a prop de 100 estàs més influència tens. Aquest indicador està basat en el número de followers que tens, el grade dels followers que tens, el número de tweets que fas, la freqüència d'actualització de tweets, entre d'altres factors, (aquí teniu un post on s'explica amb més detall el càlcul d'aquest indicador). També proporciona un rànquing en funció del grade que tens, com millor grade més a prop de 0 estàs; i un llistat dels usuaris amb millor grade en funció del país, ciutat, etc.
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

Twinfluence:
 • URL: http://twinfluence.com/
 • Principals funcionalitats: Aquest servei proporciona dos conjunts de dades. El primer és el reach ranking que, donat un usuari de Twitter, proporciona dos indicadors, un és la posició d'aquest usuari segons la seva influència (el que té el número 1 és l'usuari amb més influència, el que té el número 81.360 té 81.359 usuaris amb més influència que ell). L'altre indicador és el grade, (és el mateix concepte vist a TwitterGrader, però els resultats són força diferents, com a mínim en el meu cas). El segon conjunt conté dades de l'usuari en relació amb la mitjana dels usuaris de Twitter que tenen com a mínim la meitat del número de followers de l'usuari que li estem demanant estadístiques. En aquest cas estem parlant de velocitat en l'adquisició de followers, capital social (que no és res més que veure la influència dels teus followers, i la centralització (és a dir, si la influència depèn de pocs followers o de molts, en el primer cas caldrà anar amb compte ja que una breu reducció de farà reduir dràsticament la influència, en canvi en el segon cas la influència és molt més robusta). Per a més informació sobre aquests conceptes consulteu aquesta pàgina.
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitRank:
 • URL: http://www.twitrank.me/
 • Principals funcionalitats: Aquest és un servei força senzill que proporciona una puntuació (de 0 a 10) en funció de diferents paràmetres (no indica exactament com es calcula). Personalment he tret un 4, no he aprovat :-(

TwitterScore:
 • URL: http://twitterscore.net/
 • Principals funcionalitats: Com en el cas anterior, aquest és un senzill servei que et proporciona indicadors sobre quants em segueixen, a quants segueixo, quants tweets he escrit i una puntuació (que no està gaire clar com es calcula).
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitterCharts:
 • URL: http://www.xefer.com/twitter/
 • Principals funcionalitats: Donat un usuari de Twitter, et proporciona un gràfic on es mostra - de forma molt visual - en quin dia de la setmana (i hora del dia) escriu més tweets l'esmentat usuari. És una forma molt visual de veure en quin moment té més activitat un determinat usuari.
 • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran): En el meu cas apareix aquesta imatge (queda clar que no sóc un usuari que escrigui molts tweets a Twitter), proveu amb els vostres usuaris a veure què obteniu.


Com a conclusió final comentar que hi ha moltes aplicacions que generen estadístiques relacionades amb Twitter, algunes són molt senzilles, d'altres més complexes.

Majoritàriament les podríem classificar en dos tipus:
 • Les que proporcionen dades pròpies d'un usuari de Twitter.
 • Les que comparen les dades pròpies d'un usuari de Twitter amb d'altres usuaris.
De fet, la majoria ofereixen els dos tipus d'informació.

El que és curiós és veure les diferències que hi ha entre diferents indicadors (prenent sempre com a referència el mateix usuari). De fet, a Twitter passa el mateix que en d'altres entorns (com el web), hem de fixar-nos més en les tendències que no pas en els valors absoluts.

Per acabar, una mica d'humor relacionat amb Twitter (enviat a Twitter per l'Anna):Enllaços relacionats:

Mentre redactava aquest post, estava escoltant el disc 'Sweet & Wild' dels Cool Jerks.

Cool Jerks va ser un grup que feia un autèntic soul molt potent, amb molta energia, impossible de quedar-se quiet si s'està escoltant la seva música.

L'únic problema és que era un grup espanyol i no se li va fer la difusió que es mereixien.

Aquest 'Sweet & Wild' fou el segon disc del grup, va significar la seva maduresa, la seva consagració (tot i que només en grups minoritaris).

Si us agrada el bon soul, us recomano que l'escolteu, no us en penedireu!

(Enllaç a la seva fitxa en el meu inventari de música)

50 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

Ostres Marc, que interessant! Desconeixo moltes d'aquestes aplicacions del twitter. Investigaré. Gràcies!!

genisroca ha dit...

Com sempre Marc, un post molt interessant. He après molt llegint-lo.
Gràcies !

MarcG ha dit...

@Gemma, @Genís,

Gràcies per la visita i pels vostres agraïments.

Valoro molt els agraïments, m'animen a seguir postejant... i més si vénen de vosaltres.

L'objectiu és anar fent camí (i explicar-lo a tothom) en aquesta societat en xarxa.

Salutacions.

Ioannes Xabier ha dit...

Yo debo ser un bicho raro, no acaba de llenarme 'twitter'.... de momento :-)

MarcG ha dit...

@Ioannes Xabier,

Sinceramente, la primera vez que 'jugué' un poco con Twitter pensé, (como todos), que era una tontería.

Yo lo comparo con los SMS de los móviles, también se pensó al principio que tendría un uso minoritario.

Actualmente Twitter es una de las fuentes de información que más utilizo... incluso lo consulto más que el Google Reader.

Supongo que la gracia es saber seleccionar a quién quieres seguir, seran los que te proporcionaran la información.

Yo te recomiendo que lo pruebes durantes unos días...

Ioannes Xabier ha dit...

Gracias marc. Sí lo he estado utilizando un tiempo. A mi tb me parece como los SMS.. Sería interesante hacer un completo listado de los usos que se le puede hacer a twitter. El de seguir a la gente que te interese, o microinformación, etc..sistemas de alerta, etc..

Una utilidad interesante sería que cada vez que que comentaramos en un BLOG, nuestos comentarios micropost se convertieran en un feed de twitter... Quizás alguna plataforma blog ya lo soporte.... Así podríamos tener un listado de toda lo que vamos poniendo por ahí...

jordi graells ha dit...

Molt interessant, Marc, les aplicacions que exposes. Gràfics i mètriques molt visuals!

MarcG ha dit...

@Ioannes Xabier,

TwitterFeed te permite hacer lo que pides: enviar un tweet cada vez que redactes un nuevo post.

Lucky Patcher ha dit...

appflix apk

luckys ha dit...

yesmovies

tech zone ha dit...

technology whatsapp groups

luckys ha dit...

gta 5 app

Devender Gupta ha dit...

dtc bus app
dtc bus
dtc bus app download
dtc bus pass
dtc bus route
dtc bus route app
dtc bus app download

Devender Gupta ha dit...

dtc bus app
dtc bus
dtc bus app download
dtc bus pass
dtc bus route
dtc bus route app
dtc bus app download

pubg mobile ha dit...Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well.
I wanted to thank you for this websites! Thanks for sharing. Great websites!
pubg mobile apk
pubg lite
pubg apk
pubg mobile lite
pubg

Devender Gupta ha dit...

funny WiFi names
cool WiFi names
claver WiFi names
cool and claver WiFi names
funny WiFi names list
Good wifi names
wifi names 2020
Disney wifi names
wifi name for gamers
bollywood movies funny WiFi names

Devender Gupta ha dit...

funny WiFi names
cool WiFi names
claver WiFi names
cool and claver WiFi names
funny WiFi names list
Good wifi names
wifi names 2020
Disney wifi names
wifi name for gamers
bollywood movies funny WiFi names

Entertaining Game Channel ha dit...

This is Very very nice article. Everyone should read. Thanks for sharing. Don't miss WORLD'S BEST GAMES

Asish Chalcha ha dit...

Thanks for sharing such a great information with us. Your Post is very unique and all information is reliable for new readers. Keep it up in future, thanks for sharing such a useful post.
Here Is Daily Latest Updated Mobile Price for Bangladeshi People Who are looking for Vivo V9 Price In Bangladesh,mobile price list,all mobile price to buy smartphone. I hope you guys will be like this Mobilepriceall Website. Thanks again.

parvina ha dit...

Very nice blog. It is very useful for us. Thanks for good information.Visit here :mylvhn

Lily ha dit...

I Love your article. You can visit my website : fildo android app

Faisal Amin ha dit...

PUBG Mod APK

APK Apps Box ha dit...

APK Apps

Faisal Amin ha dit...

PUBG Mobile Hack
PUBG Ringtone Download
pubg hack tool download
PUBG Themes
gfx tool for pubg
pubg emulator download
pubg lite pc download
how to install pubg on laptop
pubg mobile apk download

Abraham ha dit...

Full Form
whatsapp gold
whatsapp mod
whatsapp apk
whatsapp prime

Pixel-Lovers ha dit...

anniversary wishes for parents

anniversary wishes for wife

anniversary wishes for husband

wedding anniversary wishes for husband

wedding anniversary wishes for wife

Ricky Ricky ha dit...

whatsapp group link app
whatsapp group link app download

Ricky R ha dit...

girls whatsapp group
whatsapp girls group
girls whatsapp group link
girl whatsapp group

Muhammad Amin ha dit...

Thanks for the info, Check out whatsapp gb download for pc the best mod apk

muzamil ha dit...

Fullforms
Fullforms

Fullforms
Fullforms
Fullforms
Fullforms
Fullforms

Anònim ha dit...

Fullforms
Fullforms
Fullforms

preciouspearl ha dit...

whatsapp gold download for android
free download yo whatsapp apk
gb whatsapp download apk for free
whatsapp core

Priya Chakraborty ha dit...

Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. Also read my blog FM WhatsApp APK and Crunchyroll Premium APK

spotify mod apk ha dit...

Download gta vice city unlimited health mod apk – latest version – for Android to explore a huge open world and build up your criminal empire in one of the biggest games ever.

Anònim ha dit...

Hey, I really like this blog and it was very helpful for me to thank you so much. Also, check out our blog.
Bee Factory Mod APK
Download KineMaster Pro APK

Nawazz ha dit...

Oh my god You Don't Know this App Suрer Toss The Turtle Mod Apk

Danny Danials ha dit...

You can get now get this app : John GBA Apk

Unknown ha dit...

namebiography.com Thanks for this post. Keep it up..

catalina ha dit...

Thanks alot for this informative blog. You guys are amazing and the content you providing is just mind-blowing. Also check out
Nulled WP Plugins 2021
clash of clans MOD APK 2021

Nulls Royale ha dit...

Thank you for sharing this. It was helpful. Keep sharing such things.
Also I like to play Nulls Royale which is more fun than any other game.

Techi Top ha dit...

thanks for sharing this information.
techitop
animeultima
dutafilm
gc invoker utility
fullhdfilmizlesene
buffstream
crackstreams nfl
solarmovie
twitch error 3000

sajid ha dit...

Great, your post is helping me a lot. Thanks for the detailed info on this topic. It’s hard to find nowadays to know about the basics but you did it so much well. I would love to see more about it. Keep sharing and updated. Also share more posts with us. Thank you. FMWhatsApp and GBWhatsapp

gbwhatsapp ha dit...

I think we can make this possible together. Keep us updated on this topic!

Gbwhatsapp ha dit...

Hello guys, If you are confused about choosing the best mod of Whatsapp then don’t need to worry about it, we are here to solve all your problems about selecting the best mod of WhatsApp. https://gbwhatsapp.net/whatsapp-gold-apk/ is the perfect mod for your use.

Anònim ha dit...

Get the updates of your parcel live now by an easiest way.star track track n trace

Anònim ha dit...

If you want to search your parcel location live then click here.toll dx express tracking

Muhammad Amin ha dit...

whatsapp group link girl
whatsapp group link india
whatsapp group link

Unknown ha dit...

call of duty apk
call of duty apk download

erum sheikh ha dit...

Thank you for sharing this. It was helpful. Keep sharing such things.
Also click...
is apple good for kidney patients

GBwhatsApp APK ha dit...

Thanks for the detailed article on this topic. I would like to see more such awesome articles from you.