dimarts, 30 de juny del 2009

Eines estadístiques per Twitter

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

A finals d'octubre sempre em faig auto-regals en motiu del meu aniversari, l'any passat, entre d'altres regals, em vaig autoregalar l'usuari de Twitter.

Des de llavors m'he anat enganxat a aquesta xarxa social, potser hauria de dir micro-blogging... o senzillament eina d'informació.

Actualment és una de les fonts d'informació que més utilitzo... i això que crec que encara puc treure-li molt més suc.

He passat d'utilitzar directament la pàgina web de Twitter, a fer servir el PowerTwitter, el Twhirl, el TweetDeck i el Mixero (tot i que aquest encara l'haig de configurar i descubrir-ne les funcionalitats).

I darrerament m'ha picat per conèixer (breument) les aplicacions relacionades amb la generació d'indicadors d'ús a Twitter, us faig un resum en aquest post. Les eines que he mirat són les següents (ordenades alfabèticament):
(L'objectiu no és donar un resum exhaustiu ni detallat de totes les funcionalitats de cada servei, es tracta simplement de llistar-ho i de proporcionar l'enllaç per si teniu més curiositat).

Haig de donar les gràcies al Genís Roca i al Jordi Graells
, he fet servir els seus usuaris per exemplificar les eines estadístiques que detallo en aquest post.



TweetStats:
  • URL: http://tweetstats.com/
  • Principals funcionalitats: Donat un usuari de Twitter, et proporciona diferents gràfiques d'ús d'aquest usuari. En concret dóna:
    • Un resum amb els tweets enviats per cada mes, un timeline.
    • Una matriu amb l'ús que fa l'usuari en funció del dia de la setmana i de l'hora del dia.
    • Un resum amb els tweets que s'envien en funció del dia de la setmana, de cara a veure quin és el dia amb més/menys ús, etc.
    • Un resum amb els tweets que s'envien en funció de l'hora.
    • Un resum amb els usuaris a qui més s'ha fet reply.
    • Un resum amb els usuaris a qui més s'ha fet retweet.
    • Un resum amb les eines utilitzades per enviar tweets.
    • També dóna un núvol amb les paraules més utilitzades en els tweets de l'usuari, (tot i que aquest núvol dóna problemes per caràcters no anglesos).
  • D'altra banda, també dóna dades estadístiques del servei de Twitter en conjunt, concretament proporciona les paraules més utilitzades de les darreres hores i les paraules des de que es va crear el servei de Twitter.
  • Captures d'imatges (feu click a les imatges per fer-les més grans):

TwitScoop:
  • URL: http://www.twitscoop.com/
  • Principals funcionalitats: Aquesta és una aplicació client de Twitter, que, a part d'enviar tweets, veure els replies i els missatges directes també està constantment generant un núvol amb les paraules que més s'estàn utilitzant a Twitter. És interessant veure com va evolucionant cada segon aquest núvol.
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):


TwitterCounter:
  • URL: http://twittercounter.com/
  • Principals funcionalitats: Aquesta és una aplicació d'estadístiques de Twitter que et dóna informació (i gràfiques) sobre els teus seguidors (els followers), a qui segueixes (friends) i els tweets que fas. A més, t'ho permet comparar amb dos usuaris més (jo he triat al Genís Roca i al Jordi Graells donat que tenen un volum d'ús a Twitter semblant al meu). També dóna un llistat dels usuaris amb més followers, més friends i amb més tweets a nivell mundial i per zones horàries, entre d'altres funcions.
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitterGrader:
  • URL: http://twitter.grader.com/
  • Principals funcionalitats: Aquest és un servei de Grader.Com, empresa especialitzada en oferir eines relacionades amb el màrqueting. TwitterGrader és un servei que, donat un usuari de Twitter, ens proporciona un indicador (anomenat grade, o podríem traduir com 'grau', 'nivell', 'rang', etc), que pren un valor de 0 a 100 (és un percentatge), com més a prop de 100 estàs més influència tens. Aquest indicador està basat en el número de followers que tens, el grade dels followers que tens, el número de tweets que fas, la freqüència d'actualització de tweets, entre d'altres factors, (aquí teniu un post on s'explica amb més detall el càlcul d'aquest indicador). També proporciona un rànquing en funció del grade que tens, com millor grade més a prop de 0 estàs; i un llistat dels usuaris amb millor grade en funció del país, ciutat, etc.
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

Twinfluence:
  • URL: http://twinfluence.com/
  • Principals funcionalitats: Aquest servei proporciona dos conjunts de dades. El primer és el reach ranking que, donat un usuari de Twitter, proporciona dos indicadors, un és la posició d'aquest usuari segons la seva influència (el que té el número 1 és l'usuari amb més influència, el que té el número 81.360 té 81.359 usuaris amb més influència que ell). L'altre indicador és el grade, (és el mateix concepte vist a TwitterGrader, però els resultats són força diferents, com a mínim en el meu cas). El segon conjunt conté dades de l'usuari en relació amb la mitjana dels usuaris de Twitter que tenen com a mínim la meitat del número de followers de l'usuari que li estem demanant estadístiques. En aquest cas estem parlant de velocitat en l'adquisició de followers, capital social (que no és res més que veure la influència dels teus followers, i la centralització (és a dir, si la influència depèn de pocs followers o de molts, en el primer cas caldrà anar amb compte ja que una breu reducció de farà reduir dràsticament la influència, en canvi en el segon cas la influència és molt més robusta). Per a més informació sobre aquests conceptes consulteu aquesta pàgina.
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitRank:
  • URL: http://www.twitrank.me/
  • Principals funcionalitats: Aquest és un servei força senzill que proporciona una puntuació (de 0 a 10) en funció de diferents paràmetres (no indica exactament com es calcula). Personalment he tret un 4, no he aprovat :-(

TwitterScore:
  • URL: http://twitterscore.net/
  • Principals funcionalitats: Com en el cas anterior, aquest és un senzill servei que et proporciona indicadors sobre quants em segueixen, a quants segueixo, quants tweets he escrit i una puntuació (que no està gaire clar com es calcula).
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran):

TwitterCharts:
  • URL: http://www.xefer.com/twitter/
  • Principals funcionalitats: Donat un usuari de Twitter, et proporciona un gràfic on es mostra - de forma molt visual - en quin dia de la setmana (i hora del dia) escriu més tweets l'esmentat usuari. És una forma molt visual de veure en quin moment té més activitat un determinat usuari.
  • Captura d'imatge (feu click a la imatge per fer-la més gran): En el meu cas apareix aquesta imatge (queda clar que no sóc un usuari que escrigui molts tweets a Twitter), proveu amb els vostres usuaris a veure què obteniu.


Com a conclusió final comentar que hi ha moltes aplicacions que generen estadístiques relacionades amb Twitter, algunes són molt senzilles, d'altres més complexes.

Majoritàriament les podríem classificar en dos tipus:
  • Les que proporcionen dades pròpies d'un usuari de Twitter.
  • Les que comparen les dades pròpies d'un usuari de Twitter amb d'altres usuaris.
De fet, la majoria ofereixen els dos tipus d'informació.

El que és curiós és veure les diferències que hi ha entre diferents indicadors (prenent sempre com a referència el mateix usuari). De fet, a Twitter passa el mateix que en d'altres entorns (com el web), hem de fixar-nos més en les tendències que no pas en els valors absoluts.

Per acabar, una mica d'humor relacionat amb Twitter (enviat a Twitter per l'Anna):



Enllaços relacionats:

Mentre redactava aquest post, estava escoltant el disc 'Sweet & Wild' dels Cool Jerks.

Cool Jerks va ser un grup que feia un autèntic soul molt potent, amb molta energia, impossible de quedar-se quiet si s'està escoltant la seva música.

L'únic problema és que era un grup espanyol i no se li va fer la difusió que es mereixien.

Aquest 'Sweet & Wild' fou el segon disc del grup, va significar la seva maduresa, la seva consagració (tot i que només en grups minoritaris).

Si us agrada el bon soul, us recomano que l'escolteu, no us en penedireu!

(Enllaç a la seva fitxa en el meu inventari de música)

48 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

Ostres Marc, que interessant! Desconeixo moltes d'aquestes aplicacions del twitter. Investigaré. Gràcies!!

genisroca ha dit...

Com sempre Marc, un post molt interessant. He après molt llegint-lo.
Gràcies !

MarcG ha dit...

@Gemma, @Genís,

Gràcies per la visita i pels vostres agraïments.

Valoro molt els agraïments, m'animen a seguir postejant... i més si vénen de vosaltres.

L'objectiu és anar fent camí (i explicar-lo a tothom) en aquesta societat en xarxa.

Salutacions.

Ioannes Xabier ha dit...

Yo debo ser un bicho raro, no acaba de llenarme 'twitter'.... de momento :-)

MarcG ha dit...

@Ioannes Xabier,

Sinceramente, la primera vez que 'jugué' un poco con Twitter pensé, (como todos), que era una tontería.

Yo lo comparo con los SMS de los móviles, también se pensó al principio que tendría un uso minoritario.

Actualmente Twitter es una de las fuentes de información que más utilizo... incluso lo consulto más que el Google Reader.

Supongo que la gracia es saber seleccionar a quién quieres seguir, seran los que te proporcionaran la información.

Yo te recomiendo que lo pruebes durantes unos días...

Ioannes Xabier ha dit...

Gracias marc. Sí lo he estado utilizando un tiempo. A mi tb me parece como los SMS.. Sería interesante hacer un completo listado de los usos que se le puede hacer a twitter. El de seguir a la gente que te interese, o microinformación, etc..sistemas de alerta, etc..

Una utilidad interesante sería que cada vez que que comentaramos en un BLOG, nuestos comentarios micropost se convertieran en un feed de twitter... Quizás alguna plataforma blog ya lo soporte.... Así podríamos tener un listado de toda lo que vamos poniendo por ahí...

jordi graells ha dit...

Molt interessant, Marc, les aplicacions que exposes. Gràfics i mètriques molt visuals!

MarcG ha dit...

@Ioannes Xabier,

TwitterFeed te permite hacer lo que pides: enviar un tweet cada vez que redactes un nuevo post.

tech zone ha dit...

technology whatsapp groups

luckys ha dit...

gta 5 app

Devender Gupta ha dit...

dtc bus app
dtc bus
dtc bus app download
dtc bus pass
dtc bus route
dtc bus route app
dtc bus app download

Devender Gupta ha dit...

dtc bus app
dtc bus
dtc bus app download
dtc bus pass
dtc bus route
dtc bus route app
dtc bus app download

Devender Gupta ha dit...

funny WiFi names
cool WiFi names
claver WiFi names
cool and claver WiFi names
funny WiFi names list
Good wifi names
wifi names 2020
Disney wifi names
wifi name for gamers
bollywood movies funny WiFi names

Entertaining Game Channel ha dit...

This is Very very nice article. Everyone should read. Thanks for sharing. Don't miss WORLD'S BEST GAMES

Asish Chalcha ha dit...

Thanks for sharing such a great information with us. Your Post is very unique and all information is reliable for new readers. Keep it up in future, thanks for sharing such a useful post.
Here Is Daily Latest Updated Mobile Price for Bangladeshi People Who are looking for Vivo V9 Price In Bangladesh,mobile price list,all mobile price to buy smartphone. I hope you guys will be like this Mobilepriceall Website. Thanks again.

parvina ha dit...

Very nice blog. It is very useful for us. Thanks for good information.Visit here :mylvhn

Lily ha dit...

I Love your article. You can visit my website : fildo android app

Faisal Amin ha dit...

PUBG Mod APK

Faisal Amin ha dit...

PUBG Mobile Hack
PUBG Ringtone Download
pubg hack tool download
PUBG Themes
gfx tool for pubg
pubg emulator download
pubg lite pc download
how to install pubg on laptop
pubg mobile apk download

Abraham ha dit...

Full Form
whatsapp gold
whatsapp mod
whatsapp apk
whatsapp prime

Pixel-Lovers ha dit...

anniversary wishes for parents

anniversary wishes for wife

anniversary wishes for husband

wedding anniversary wishes for husband

wedding anniversary wishes for wife

Anònim ha dit...

Fullforms
Fullforms
Fullforms

preciouspearl ha dit...

whatsapp gold download for android
free download yo whatsapp apk
gb whatsapp download apk for free
whatsapp core

Nawazz ha dit...

Oh my god You Don't Know this App Suрer Toss The Turtle Mod Apk

Danny Danials ha dit...

You can get now get this app : John GBA Apk

Unknown ha dit...

namebiography.com Thanks for this post. Keep it up..

Techi Top ha dit...

thanks for sharing this information.
techitop
animeultima
dutafilm
gc invoker utility
fullhdfilmizlesene
buffstream
crackstreams nfl
solarmovie
twitch error 3000

gbwhatsapp ha dit...

I think we can make this possible together. Keep us updated on this topic!

Gbwhatsapp ha dit...

Hello guys, If you are confused about choosing the best mod of Whatsapp then don’t need to worry about it, we are here to solve all your problems about selecting the best mod of WhatsApp. https://gbwhatsapp.net/whatsapp-gold-apk/ is the perfect mod for your use.

Anònim ha dit...

Get the updates of your parcel live now by an easiest way.star track track n trace

Anònim ha dit...

If you want to search your parcel location live then click here.toll dx express tracking

erum sheikh ha dit...

Thank you for sharing this. It was helpful. Keep sharing such things.
Also click...
is apple good for kidney patients

GBwhatsApp APK ha dit...

Thanks for the detailed article on this topic. I would like to see more such awesome articles from you.

John Honer ha dit...

Thank you for sharing this article. It was very helpful. Keep sharing such good things. also check Office 2019 Download

Download FMWhatsapp APK ha dit...

Thanks for sharing this valuable piece of information. Keep sharing more such awesome articles in the future. Goodbye!

COC MOD Apk ha dit...

Excellent blog, I am very impressed with it. Keep sharing stuff like this.

Lulubox ha dit...

Excellent blog, I loved it so much that I came back here to give feedback. Thanks though.

APKVOWAPPS ha dit...

Thanks For sharing these post
Talkatone
Talkatone APK
HushSMS
HushSMS APK

APKVOW Apps Store 2 ha dit...

Thanks for sharing this post. Check this:
Sex oil
sex coundom

Arnold DK ha dit...

Everyone should read, this very nice article. Thanks for sharing.
whatsapp mod

GBWhatsapp Apk ha dit...


Hey, thank you a lot for sharing this article with us. I can’t say how grateful we are to read this. Also, I would love to share it with my friends and family, who are interested.

Ricky R ha dit...

Thanks for sharing this post. Keep check this: https://packagessite.pk/jazz-internet-packages/

fmwhatsapp ha dit...

Very informative article. Thank you pal for sharing all these apps and their descriptions. I do know now which app i will use.

Insta Save ha dit...

Much thanks to you for sharing this. It was useful. Continue to share things like this.


Story Saver Instagram

TechUpNew ha dit...

the latest games on android will not let you down with apk mod android you will have the best experience

fmwaapps ha dit...

the information you share is useful just like https://fmwaapps.com best updates come to you fm whatsapp app

msalawebs ha dit...

Visit https://gbwhatsapp.net/royal-whatsapp-apk-latest-version and enjoy the latest features of whatsapp mod apk including their hide last seen and double blue tick option.

InstaUp ha dit...

Hey, many thanks for providing us with this information. I can't express how happy we are to have read this. Additionally, if my friends and family are interested, I would love to share it with them. Fouad WhatsApp