divendres, 6 de juny del 2008

Iniciatives web 2.0 de l'Ajuntament de Barcelona (2na part: 'Visca Barcelona')

Aproximadament fa un mes us vaig comentar les iniciatives que es poden considerar del tipus Web 2.0 del web de l'Ajuntament de Barcelona.

Ara només volia afegir-hi una novetat en aquest sentit.

Recentment ha començat la nova campanya de l'Ajuntament amb el títol:
Visca Barcelona

Per cert, per si no ho havíeu detectat, la campanya juga amb les paraules, no queda clar si s'està fent un "Visca Barcelona" o un "Visc a Barcelona".

Aquesta campanya té un objectiu clar: sentir-se orgullós de ser/viure a Barcelona.

Com és habitual, la campanya s'ha recolzat en diferents canals: televisió, ràdio, premsa... i també en el web.

S'ha creat un web específic per aquesta campanya, està disponible a http://www.viscabarcelona.cat/.

Però el que ara ens importa és que en aquest web es promouen les xarxes socials com un mecanisme més de fer comunitat al voltant de la ciutat de Barcelona.

I, a més, no s'ha caigut en l'error de crear noves eines per a fer comunitat sinó que s'ha anat a buscar aquelles on ja hi ha la gent: Facebook, Flickr i MySpace.

(feu click a la imatge per veure-la més gran)

Això és el que valoro més, el fet de no haver "reinventat la roda" sinó aprofitar les eines que ja estan disponibles i que difícilment les faràs millor.

Així tenim que, en la secció Amics de Barcelona de l'esmentat web, l'Ajuntament ha creat grups en aquestes tres eines, tal com us deia, la idea és crear comunitat relacionada amb la ciutat.


Enllaços relacionats:

Per cert, he estat redactant aquest post escoltant el disc "Kiss me, kiss me, kiss me" dels The Cure del 1987. Crec que és un dels millors discos d'aquest grup, us el recomano.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta frase es para enmarcarla "no s'ha caigut en l'error de crear noves eines per a fer comunitat sinó que s'ha anat a buscar aquelles on ja hi ha la gent: Facebook, Flickr i MySpace."

Felicidades por el blog.

Veo que compartimos la idea de que la Administración debe optar por la tecnología pop.

MarcG ha dit...

Gràcies al Manu, m'he enterat que hi ha algú que ha creat un blog de repulsa de la campanya Visca Barcelona, és el blog Porca Barcelona.

És un blog de crítica amb la gestió de la ciutat; algunes crítiques són merescudes, en d'altres casos crec que hi ha demagògia...

ahmed ha dit...

secteur a une scène artistique florissante, et il y a des tonnes de grands employeurs ayant un potentiel de croissance de carrière, y compris MedStar Health, Inova Health System, Booz Allen Hamilton et Lockheed Martin Corp. Sans parler, car il s'agit d'une telle zone touristique, si vous êtes dans l'hospitalité, vous pouvez faire un revenu décent ici. شركة نقل اثاث
شركة نقل عفش بالخرج