dilluns, 23 de juny de 2008

'Sociedad red: cambios sociales, organizaciones y ciudadanos'

Posant-me al dia dels blogs que segueixo, (els teniu detallats a la columna de la dreta), m'he assabentat del curs:

Sociedad red: cambios sociales, organizaciones y ciudadanos

El curs el realitza el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona, CUIMPB del dimecres 15 al divendres 17 d'octubre d'enguany.

Me n'he assabentat via el blog del Genís Roca, un dels ponents que hi participirà.

Segur que serà un curs molt interessant, només cal veure'n quins són els ponents i moderadors: Andrew Rasiej, Antoni Gutiérrez-Rubí, Carlos Domingo, Carol Darr, David Weinberger, Enrique Dans, Ethan Zuckerman, Genís Roca, Gumersindo Lafuente, Ismael Peña-López, Josu Jon Imaz, Juan Freire, Marc López Plana, Miquel Iceta, Miguel Cereceda, Tom Steinberg.


El web del curs és aquest: http://sociedadred.org/

Allà hi trobareu la
presentació del curs:
"El curs està adreçat a persones amb responsabilitat en empreses i organitzacions d'àmbit públic o privat, que volen entendre com els nous models relacionals tant entre la ciutadania com entre el personal laboral i col·laborador modificaran la seva organització, la seva manera de comunicar i el seu desenvolupament en el mercat.

Una societat massivament més connectada, amb millor accés a la formació, amb més llibertat de moviments, amb més llibertat d'expressió, més urbana, amb més temps lliure, i amb més tecnologia per crear, barrejar i compartir... és el brou de cultiu que permet passar de la societat de la informació a la societat xarxa, un nou model que redefineix conceptes com identitat, pertinença, ciutadania, autoritat, poder, participació o propietat, i que afecta de la mateixa manera a empreses, mercats, institucions i governs."
I afegeix:
"En aquest nou entorn moltes de les institucions i organitzacions rellevants en la definició del mitjà i llarg termini col·lectiu, tant públiques com privades, s’estan quedant al marge de la societat xarxa, i molts dels seus responsables estan caient en una nova bretxa digital: la dels que tenen accés a Internet però segueixen desconnectats quan han de prendre decisions."
De fet, tal com diu el Genís Roca:
"(...) volem que es parli de xarxes i de societat, i no de Web 2.0. Que els responsables del nostre mig i llarg termini dialoguin entre ells sobre com és la societat actual i com incorporar aquest coneixement a les seves preses de decisió. Empresaris, polítics i ciutadans, sense que importi ni tant sols si utilitzen habitualment Internet."
Allà hi trobareu el programa i com inscriure's, (el curs no és gratuït, però té un cost bastant reduït, si es té en compte la durada i la qualitat: 145 euros, llevat dels estudiants universitaris que només hauran de pagar 90 euros), a més, cal tenir en compte que l'aforament és limitat.

Espero poder-hi assistir... (tot i que la durada - 3 dies - ho complica)


Enllaços relacionats:

Quan va sortir aquest disc (anomenat "¡Viva!"), al 1995, vaig descobrir Ottmar Liebert. És un molt bon disc d'algú que toca excel·lentment la guitarra espanyola. Hi trobareu una bona dosi del que es coneix com a 'New Flamenco', però tot instrumental i amb tocs rumberos; desprèn alegria. Per cert, és curiós que algú que és alemany, de pare d'origen xinès i mare hongaresa, acabi fent música 100% andalusa.

2 comentaris:

MarcG ha dit...

Avui m'han confirmat la meva inscripció; per tant, ens veiem el dia 15 d'octubre.

MarcG ha dit...

Tal com em demana la organització d'aquest curs, afegeixo el tag 'sociedadred2008' en aquest post.

La idea és que tots els que bloguegem sobre aquest curs utilitzem el mateix tag.