dilluns, 30 de juny del 2008

El prestigi dels informàtics

Fa pocs dies vaig 'descobrir' el blog del Ricard Ruiz de Querol, tot i que pràcticament no n'he llegit cap post, la veritat és que em desprèn intel·ligència, maduresa i experiència, (pot semblar que estigui ensabonant-lo massa, però són les primeres sensacions que em vam venir al cap després de fullejar breument el blog).

El primer post que li vaig llegir tenia el títol següent: "El prestigio del informático".

Sempre he cregut que la societat no valora prou bé als informàtics, actualment som una peça clau de l'economia de qualsevol país desenvolupat i, encara més, dels països que aposten, o que volen apostar, per la recerca i la innovació.

Tanmateix, la típica imatge de l'informàtic encara és la d'un home, jove (però no adolescent), solitari, desaliñado (no sé ben bé com traduir-ho al català), connectat a l'ordinador les 24 hores del dia.

Fixeu-vos amb aquest diagrama, (jo no m'hi veig reflexat):

(feu click per ampliar la imatge)
(diagrama obtingut d'aquest post del blog "Lo que NO es 1 ingenier@ informátic@")

Suposo que part del problema prové del fet que els informàtics no tenim gaire estima professional ni, sobretot, gremial. És evident que hi ha altres col·lectius amb una cultura de prestigi de la professió, per exemple, els metges habitualment es desfensen entre ells i cuiden la seva imatge.

En canvi, l'informàtic sembla que hagi de ser aquella persona que ha d'estar sempre disposada a arreglar els ordinadors dels familiars i amics. Fins i tot, ha de saber arreglar qualsevol aparell tecnològic: càmeres de vídeo, telèfons mòbils, ràdios, estufes!?!, ...

Relacionat amb això últim, i tornant al blog del Ricard Ruiz de Querol, us recomano riure una mica amb aquest vídeo del programa Camera Café de Telecinco:Tal com diu Ruiz de Querol, si aquesta és la imatge que es té dels enginyers informàtics, és absolutament lògic que els joves no s'apuntin a ser enginyers informàtics, (especialment les dones).

Encara un còmic més:

(feu click per ampliar la imatge)
(diagrama obtingut d'aquest post del blog "Sangrante siempre y casi desangrado")


Per acabar, i per no quedar amb mal gust de boca, fem una partida al Tetris?També podem jugar als marcianitos, (quan temps ha passat des de les partides amb l'Atari!):Per a més informació d'aquestes performances aneu a aquest enllaç: http://www.notsonoisy.com/.


Enllaços relacionats:

He escrit aquest post mentre escoltava el disc 'Marbles' de Marillion, un bon disc del que es coneix com a rock simfònic. Haig de reconèixer que tinc absoluta debilitat per aquest grup... amb cançons com 'Neverland' (la darrera d'aquest disc 'Marbles') hi seguiré enganxat per anys.

2 comentaris:

Maria Elena ha dit...

me ha gustado este post sobre los informáticos, reconozco que responde a un estereotipo... y te lo dice una persona que se ha dedicado unos cuantos años a eso del recruiting y a entrevistado a varios centenares de ellos. Sin embargo y eso no lo dices en tu post la mayoría de ellos tienen un halo de creatividad importante y sino investigar un poco entre autores de blogs.

Sobre Marillion me ha emocionado encontrar una referencia a ellos, no suelo encontrar por lo menos entre la gente que conozco a demasiados fans suyos. Yo los descubrí en un concierto en Madrid hace ya más de 20 años. Uff como pasa el tiempo. Decepcionada con su último disco pero todo lo anterior impresionante. Me encanta su album Seasons End.

MarcG ha dit...

Gracias por el comentario, María Elena.

Tienes razón, muchos informáticos tienen creatividad así como inquietud. Supongo que es debido a diferentes motivos, uno puede ser (lo es en mi caso) debido a cómo se estudia la carrera; más que dar contenidos lo que se pretende es 'formatear' el cerebro del alumno para que se adapte a los continuos cambios que hay en este oficio.

Esto de 'formatear' lo digo en un sentido positivo.


Por otro lado, puedes ver en mi perfil de Blogger que Marillion es uno de mis grupos preferidos.

Los conocí cuando sacaron el disco Clutching at Straws, creo que era el año 1987...

Tengo toda su discografía oficial y alguna rareza. Coincido contingo que el último disco es bastante decepcionante.

Por cierto, el 1 de febrero de 2009 tienen prevista una actuación en Barcelona!. (Aún recuerdo el maravilloso concierto que hicieron en Solsona en la gira de Brave).

Un saludo.