dijous, 8 de maig del 2008

(Horrible) seminari del Cercle Fiber

Fa dies que penso que hauria de fer algun comentari al seminari que va organitzar el Cercle Fiber el passat 24 d'abril.

La veritat és que no ho volia fer per què no tinc res de bo per dir, tot el contrari, opino que va ser un seminari horrible. No volia 'fer mal' al bon nom de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB).

Però precisament per això al final he decidit fer aquest post, crec que s'ha de fer la crítica i, qui sap, els meus comentaris potser arribaran a algú (amb poder dins de la FIB) i farà algun canvi.



Primer de tot, cal puntualitzar que sóc ex-alumne de la FIB, de fet, sóc soci del Cercle Fiber, l'associació d'ex-alumnes de la FIB.

A més, per a que quedi clar, tinc bons records de la FIB (també algun de no tant bo), allà hi vaig fer bons amics, allà hi vaig conèixer la meva actual dona, allà hi vaig treballar durant 4 anys. És a dir, no sóc un estudiant ressentit amb la institució, més aviat el contrari.

Dit això, explicar que el passat dijous 24 d'abril a les 19h estava previst un seminari sobre la gestió de contiguts multimèdia, organitzat pel CercleFiber a les instal·lacions de la FIB.

La gestió de contiguts multimèdia està d'actualitat, de fet, al web de l'Ajuntament de Barcelona s'hi està treballant de cara a trobar un proveïdor/software que ens ajudi en aquesta tasca.

Per aquest motiu companys meus de l'Ajuntament van apuntar-se a aquest seminari.

El seminari el va donar el director d'operacions de Comunni TV.

Communi TV és una empresa, amb seu a Barcelona, que actualment està en plena expansió gràcies al boom del món multimèdia en el canal web.

Fins aquí tot correcte... i engrescador.

Crítiques

Però, ja des d'un bon començament es va veure que la xerrada potser no seria tant interessant com semblava d'antuvi.

Reconec que tenia el cap una mica espès, venia d'un trobada de tot el dia (des de les 10h fins a les 18h) del 'Club de Usuarios de Vignette de las Administraciones Públicas de España', aquí en teniu un resum.

Primer error: puntualitat inexistent

El seminari estava previst a les 19h de la tarda, a la sala d'actes de la FIB.

Jo vaig arribar (amb els meus dos companys més de l'Ajuntament) gairebé en punt.

Només érem nosaltres tres, una noia més i dues persones de l'organització... ningú més, ni tan sols el ponent.

Vam haver d'esperar més de mitja hora per a que arribés el ponent...

Segon error: poca afluència de gent

Aquest retard del ponent va tenir, com efecte positiu, el contrapunt de donar temps per a que arribés més gent: a molt estirar una vintena de persones.

Un seminari que és d'actualitat, organitzat per l'associació d'ex-alumnes de la FIB, (a l'empara de la pròpia facultat), ha de tenir més difusió. En cas contrari dóna una imatge paupèrrima de la facultat.

De fet, no entenc per quin motiu només poden apuntar-s'hi els socis del CercleFiber i, com a molt, un acompanyant per soci.

Que s'apunti tothom que consideri interessant assistir-hi!

Tercer error: nul·la preparació del ponent

No només el ponent va arribar tard sinó que, a més, no tenia preparada la presentació!

Es va limitar a anar visitant webs, (en les que Communi TV hi havia desenvolupat projectes), i anar-ho comentant... Fins i tot, en alguns casos, no s'enrecordava de les URLs i/o dels usuaris/passwords necessaris per poder-hi accedir.

A més, no tenia gens de gràcia a l'explicar (millor dit al comentar) el que es veia per la pantalla.

Quart error: qualitat, credibilitat i prestigi de la FIB pel terra

Personalment vaig tenir vergonya de ser membre del Cercle Fiber...

També vaig tenir vergonya d'haver portat companys, de comentar que podria ser interessant...

Sincerament, amb actes com aquests, el prestigi de la FIB queda en dubte...

Per cert, quanta diferència, (en tot!: ponent, presentació, organització, afluència), entre aquest seminari i les sessions web que organitza el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, CEJFE, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya; crec que el Cercle Fiber (i, per extensió, la FIB) han d'esforçar-s'hi més!

1 comentari:

Anònim ha dit...

No m'estranya gens. Communi.tv és garantia de fiasco azsegurat.