dimecres, 6 de novembre de 2013

Vols saber què és l'Scratch?

Mesos enrera em va arribar aquest interessant vídeo. Està relacionat amb la iniciativa code.org, una iniciativa que pretén que tots els estudiants (en aquest cas dels USA) aprenguin a programar a l'escola primària, és a dir, és una iniciativa que deixa clara la importància de la programació, que aquesta no quedi limitada només als informàtics.
En el vídeo hi apareixen programadors de serveis tant fomosos com Twitter, Facebook, Dropbox o fins i tot Bill Gates de Microsoft. Tots ells deixen clar que els seus primers programes van ser molt senzills, de l'estil Hello World. És a dir, la programació no és tant complicada com sembla des de fora d'aquest àmbit; com tot, has de fer el primer pas i ser perseverant.

De fet, un dels missatges que també aporta aquest vídeo és el fet que també es pot expressar la creativitat que hom porta a dins via la programació; programar és una forma d'expressar-se, l'únic límit és la imaginació.

D'altra banda, el vídeo també trenca amb la idea que la programació és pròpia de gent poc social, de persones que es tanquen 24 hores al dia davant l'ordinador. Es deixa clar que la programació és una activitat en equip, és en grup quan realment es treu al màxim d'un mateix i de l'equip en conjunt.

I es comunica que en els propers anys la demanda de programadors no pararà de crèixer (si més no als USA). Com és lògic, els bons programadors són els que estaran més buscats.

Tots els sectors industrials, de serveis i fins i tot de l'agricultura necessiten programadors, la informàtica ja és transversal a tots els àmbits professionals, tenir nocions de programació ja és una habilitat requerida en molts àmbits, de la mateixa manera que ho és saber idiomes.

El vídeo mostra unes seqüències d'una escola de primària que ensenya als nens i nenes a programar gràcies a l'Scratch. Gràcies a tenir nocions de programació aquestes criatures tenen més facilitat per a resoldre problemes, fomenta el pensament crític, fins i tot milloren en la seva comprensió lectora.

Tal com explica la pàgina web d'Scratch Català, "L'Scratch és un llenguatge de programació visual i molt divertit, creat per la gent del MIT i enfocat als més petits, de 7 anys a 99 anys. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art, el limit està en la nostra imaginació. Mireu aquest vídeo amb un bon recull de les seves possibilitats."

El proper dijous 7 de novembre FIBAlumni (l'Associació d'Ex-Alumnes de la Facultat d'Informàtica de Barcelona), en col·laboració amb el Citilab, organitza una sessió explicativa sobre què és l'Scratch (a les 19h a la Sala d'Actes de la Facultat, edifici B6, Campus Nord de la UPC, Barcelona).

L'assistència és lliure i gratuïta per tothom (no cal ser ex-alumne de la Facultat d'Informàtica), només és necessari registrar-se per controlar l'aforament.

Os recomano que hi assistiu, penseu que "els programadors del demà són els mags del futur, semblarà que tinguin poders màgic en comparació amb la resta de la població".


13 comentaris:

Priya Tamil ha dit...

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make running a blog look easy. The overall glance of your website is magnificent, let alone the content!

Android Training in Chennai

Suseela Susiee ha dit...


What an awesome post, I just read it from start to end. Learned something new after a long time.


SAP MM training in Chennai

Anu Priya ha dit...

Pretty article! I found some useful information in your blog, it was awesome to read, thanks for sharing this great content to my vision, keep sharing.
Regards,

Best Android Training in Chennai | Best iOS Training in Chennai

jenny Honey ha dit...

Brilliant article, useful information to share
Best Web Design Company in Hyderabad
SEO Services Company in Hyderabad
Deals Under 999

venkatesh raghunath ha dit...

Good and nice information, thanks for sharing your views and ideas.. keep rocks and updating


Java Training in chennai | Android Training in chennai

Freddie King ha dit...

mcdonaldsgutscheine.net | startlr.com | saludlimpia.com

arvind ha dit...

Excellent work..The very best article that you shared,Thanks. best oracle training in Bangalore.

Mary Adlena ha dit...

I really enjoyed while reading your article, the information you have delivered in this post was damn good. Keep sharing your post with efficient news.
MCA Project Center in Chennai | MCA Project Center in Velachery

ajay ha dit...

Wonderful post..Thank you for updating such a beautiful blog..Summer Courses in Chennai | Summer Courses in Velachery

Sugi Bala ha dit...

I am really happy with your blog because your article is very unique and powerful for new reader.
Click here:
Selenium Training in Chennai | Selenium Training in Bangalore | Selenium Training in Pune

sumathi s ha dit...

I believe there are many more pleasurable opportunities ahead for individuals that looked at your site.
occupational health and safety course in chennai

Swetha Gauri ha dit...

Existing without the answers to the difficulties you’ve sorted out through this guide is a critical case, as well as the kind which could have badly affected my entire career if I had not discovered your website.
offshore safety course in chennai

Pankaj Singh ha dit...

Nice Blog, Thank you so much sharing with us. Visit for
Website Development Company in Delhi